14,8 мільйона на розчистку та захист від підтоплення: деталі проєкту на Хмельниччині

14,8 мільйона на розчистку та захист від підтоплення: деталі проєкту на Хмельниччині
  • Річку Вовк мають розчистити, а Деражню й два села захистити від підтоплення.

У Деражнянській громаді запланували комплекс гідротехнічних заходів — розчистку річки Вовк, а також захист від підтоплення східної частини Деражні та сіл Нижнє й Черешенька. Вперше про такі наміри Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області стало відомо у грудні 2019 року. Тоді установа замовила робочий проєкт на ці роботи. Документація обійшлася у 286 тисяч гривень. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Тепер же Регіональний офіс замовив безпосередньо самі роботи. На це готові витратити майже 14,8 мільйона гривень. Таку інформацію у «Prozorro» розмістили сьогодні, 1 листопада. Наступного тижня, 10 листопада, мають визначити фірму-підрядника. У процесі торгів вартість робіт може знизитися. Підприємство, з яким укладуть контракт, повинне виконати розчистку та захист від підтоплення до кінця наступного року.

Оприлюднене технічне завдання передбачає виконання таких робіт:

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Читач35

    Дозвіл на ці роботи повинні давати американські і європейські платники податків. Саме з грошей складається по більності бюджет України і їх пиляють місцеві чиновники.
  • Марія Шибко

    Це знущання з людей. Волонтери просять в людей по 10-20 гривень на потреби військових, а тут вирішили закопати в болото мільйони . Всі знають, що порахувати об'єми на розчищенні річки неможливо, отже гроші закопають в болото. І цю частину ріки вже чистили десять років тому та захищали від підтоплення ці села, сподобалось і вирішили повторити.
  • Игор Нагурний

    10 років тому робили розчистку на вказаній ділянці.
  • viktor

    Держава непуганих ідіотів?

keyboard_arrow_up