У селі на Хмельниччині збудують сонячну електростанцію за 3,7 мільйона

У селі на Хмельниччині збудують сонячну електростанцію за 3,7 мільйона
Ілюстративне фото
  • Будівництво об’єкта замовило місцеве підприємство селищної ради.

У Новоушицькій громаді на Хмельниччині запланували будівництво сонячної електростанції. Вона буде розташована у селі Каскада поблизу Нової Ушиці. Замовило будівництво місцеве госпрозрахункове підприємство «Водоканал», яке підпорядковане селищній раді.

Вартість будівництва електростанції попередньо оцінили у майже 3,7 мільйона гривень з податками. Ця сума може бути знижена в процесі торгів, які заплановані на 18 грудня. При цьому фірма-переможець повинна буде виконати роботи до 31 грудня цього року. Такі дані є на сторінці закупівлі у системі електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з технічним завданням, електростанція матиме 240 фотоелектричних модулів, кожен з яких потужністю 545 ватів. Таким чином загальна потужність станції складатиме майже 131 кіловат. Для порівняння, номінальна потужність одного реактора Хмельницької АЕС складає 1 000 000 кіловатів, потужність інших українських сонячних електростанцій коливається від 6 до 125 000 кіловатів (станом на 2018 рік).

Відео дня

До слова, місцевість, у якій буде розташована електростанція, має найбільшу на Хмельниччині потужність сонячного випромінювання — 1250-1300 кіловат-годин на квадратний метр. Це дані за 1994-2010 роки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Та цих 131 кВт/год буде достатньо для всієї Новоушицької громади.

keyboard_arrow_up