На Кам’янецькій та Бандери хочуть зробити смуги для громадського транспорту (КАРТА)

На Кам’янецькій та Бандери хочуть зробити смуги для громадського транспорту (КАРТА)
Фото з архіву редакції
  • Станом на зараз виділені смуги є в трьох місцях на Бандери та Кам’янецькій.

  • В департаменті інфраструктури планують додати ще дві.

На двох центральних вулицях у Хмельницькому збільшиться протяжність смуг для громадського транспорту. Зараз в департаменті інфраструктури міста готують проєкт, аби погодити ідею в управлінні патрульної поліції. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури Олександр Ковальчук.

Наразі смуги для громадського транспорту є на Кам’янецькій в одному напрямку від Купріна до Толстого, а також від Герцена до Подільської. Крім того, смуга є в одному напрямку від Зарічанської до проспекту Миру.

Планується, що нова смуга буде виділена від Подільської до Герцена, а також від проспекту Миру до Прибузької. За словами Олександра Ковальчука, ділянка від Прибузької до Подільської занадто вузька для виділення окремих смуг для громадського транспорту.

Відео дня

— Ми думали ще проспекті Миру виділи окремі смуги, але там зараз не така велика інтенсивність руху, щоб створювалися перешкоди для громадського транспорту, основні в нас перешкоди йдуть по Кам’янецькій, то вирішили поки що цю ділянку виділити для громадського транспорту, — розповів Олександр Ковальчук.

Розташування наявних та майбутніх смуг для громадського транспорту переглядайте на карті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Volodymyr Yaremchuk

    Від Проспекту до Прибузької? Серйозно? Зробити одну смугу для автомобільного транспорту на цій ділянці? Ну, ну!
  • SDA 2

    Єдина перспектива для міста - це у рази більше тролейбусів. Автомобілі для передмістя, до перехоплювальних парковок на в'їзді.

    Vitalii16 MetroLisova reply SDA 2

    Для існуючої кількості маршрутів, тролейбусів дійсно дуже мало, треба явно більше.
    Крім того, було б ну дуже непогано замінити 29/49 маршрут на тролейбуси (але треба хоча б по 8 тролейбусів на кожен з них для години-пік. На цьому маршруті є ділянка 3км без контактної мережі - можна обійтися тролейбусами з АХ, але можна було б і контактну мережу зробити).
    Ще є 21 та 22 автобуси, але проблема в тому, що їх маршрути проходять повністю під контактною мережею - тому правильно було б на ці маршрути також тролейбуси.
    Тролейбус 13 можна було б подовжити до кінця Кооперативної.
    Є наміри пустити тролейбус в Лезневе (і Ружичну). В такому випадку можна було б пускати його після автостанції вниз на Трудову, а далі на Прибузьку (але якщо там будуть працювати лише 1-2 тролейбуси як планує мер, то цього не буде достатньо - інтервали руху будуть занадто великі)

    Також місто має отримати за кредитом ЄІБ 60 тролейбусів (в т.ч. з автономним ходом) + ще певна кількість не за кредитом. І ніби добре, але й тут є свої нюанси: 1) все одно буде куди збільшувати кількість;         2) влада ж як отримає зараз стільки нового рухомого складу, то почне масово списувати старий - в результаті кількість тролейбусів може практично не збільшитися (так, хтось спитає навіщо "мотлох" тримати. Але наприклад, мені подобається, яким шляхом пішла Вінниця в даному випадку - в них старих тролейбусів ще більше, однак вони всі пройшли капітальний ремонт + їздять без реклами. А трамваї їхні швейцарські ще старіші, але чомусь багатьом подобаються)
  • Vitaliy Petrovich

    Дороги потрібно розширювати!!!

    Elena Skorokhvatova reply Vitaliy Petrovich

    Vitaliy Petrovich розширювати дороги автоматично дорівнює збільшити площу заторів. Це досвід багатьох міст. Треба робити окремі смуги громадського транспорту.

    Victor Honcharuk reply Vitaliy Petrovich

    ні

    Vitalii16 MetroLisova reply Vitaliy Petrovich

    Не потрібно! Це зробить ще гірше, машин стане ще більше. Треба менше машинами їздити (можна зробити платний в'їзд в центр)

    Я б ще як мінімум запропонував зробити смуги ГТ по Старокостянтинівському шосе в обидва боки (від базару до Прибузької і в зворотньому боці, хоча б). Так, я знаю, що там багато машин - тому і пропоную заборонити в'їзд приватному транспорту. Бо занадто багато бажаючих пересуватися на авто, ще й не дають громадському транспорту нормально їхати (не так давно там ремонтували міст, і нічого, вижили якось ті автомобілісти)

    SDA 2 reply Vitalii16 MetroLisova

    Платний в'їзд в центр це дуже правильно. Звичайна європейська практика.
  • Віталій Українець

    департамент інфраструктури міста у нас існує чи числиться?
    Чому місто кожен день в корках?
    місто задихаеться від тупої не продуманої інфраструктури доріг!
    місто потребує як мініум ще 2 мости та нові дороги між районами міста.

    Vitalii16 MetroLisova reply Віталій Українець

    Да бо тому що всі хочуть на своїй машині їздити. Місто потребує не ще 2 мости та нові дороги, місто потребує зменшення кількості автівок на дорогах
    Від появи нових мостів, доріг та їх розширення автомобілів стане ще більше, так як їздити машиною захочуть ще ті, в кого вона є, але хто не хотів їздити неї в корках. Отже, через деякий час корки повернуться знову
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up