У Хмельницькому змінюють організацію руху: навіщо це роблять та що буде далі

У Хмельницькому змінюють організацію руху: навіщо це роблять та що буде далі
Перехрестя Козацької та Сіцінського. Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • На вулицях міста з’являються нові дорожні знаки та розмітка.

  • Світлофори на проспекті Миру віднедавна працюють інакше.

  • Наступного року планують змінити організацію руху на Кам’янецькій, Пушкіна та Старокостянтинівському шосе.

На вулицях Хмельницького продовжують змінювати організацію руху. Йдеться про оновлення розмітки, встановлення та демонтаж знаків, зміни в роботі світлофорів. Процесом керує відділ організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міської ради. Всі дії комунальники погоджують з управління патрульної поліції. Журналісти vsim.ua поспілкувалися начальником відділу Олександром Ковальчуком та запитали у нього, що змінилося на дорогах міста протягом останнього місяця.

Оновлення дорожніх знаків

Зміни торкнулися перехрестя Зарічанської та Старокостянтинівського шосе. Раніше на світлофорі при в’їзді із Зарічанської на Старокостянтинівське шосе була встановлена зелена стрілка. Вона давала право при червоному сигналі світлофора їхати праворуч. Тепер же її демонтували.

Як розповів Олександр Ковальчук, це перехрестя є складним. Тут триває будівництво вулиці Мельникова, активно зводять будинки поряд, тут же розташований ринок. Крім того, на це перехрестя з’їжджається транспорт зі Старокостянтинівського та Вінницького шосе, проспекту Миру та Зарічанської. Тут же на Старокостянтинівському шосе триває облаштування велодоріжки. Внаслідок цих причин на перехресті постійно утворюються затори.

Відео дня

Демонтаж зеленої стрілки дозволить зменшити тривалість затримок автомобілів на перехресті:

— Ми змінили режим регулювання таким чином, щоб окремо рухався транспорт по вулиці Зарічанській, а потім машини їхали з вулиці Мельникова. Тому що раніше вони були в одній фазі регулювання, і одне одному заважали. І в результаті, особливо ті, що виїжджали з вулиці Мельникова, довго чекали, щоб виїхати. То ми зараз розділили ці фази. За правилами, водії, які їхали на зелену стрілку з Зарічанської, мали пропускати зустрічні авто. Але, як показувала практика, вони цього не робили. Тому ми вимушені були демонтувати цю стрілку. А ті водії, які їхали по Мельникова, то вони жахалися зустрічних автомобілів, які не пропускали їх. І таким чином ця фаза фактично не працювала, — розповів Олександр Ковальчук.

Чиновник також додав, що це тимчасовий захід, і організацію руху на цьому перехресті доведеться змінювати знову. Крім того, на Старокостянтинівському шосе подовжили тривалість зеленого сигналу світлофорів.

Олександр Ковальчук закликав хмельницьких водіїв за можливості оминати перехрестя Зарічанської та Старокостянтинівського шосе:

— Прохання до водіїв — бажано не їхати на це перехрестя, можна їхати й вулицею Свободи, і вулицею Прибузькою, якщо є можливість. Я був свідком того, що вранці велика кількість транспорту була на Зарічанській та Старокостянтинівському шосе, тобто треба об’їжджати іншими вулицями, вони не настільки завантажені. Якщо десь о дев’ятій годині по вулиці Свободи вже вільно можна було пересуватися, то це перехрестя було перевантажене, — сказав Олександр Ковальчук.

На вулицях міста встановили два щити з написом «Увага! Діти на дорозі». Окрім напису, на щитах є знаки «Діти» та знаки обмеження швидкості. Місця розташування щитів:

Крім того, замінили знаки «Пішохідний перехід» біля 24 переходів на Майборського, Західно-Окружній, Свободи, Зенітній, Довженка та Гарнізонній. Знаки замінювали лише у випадку, якщо перехід нерегульований. Нові знаки мають жовту світловідбивальну смугу, яка покращує його видимість у темну пору доби.

На перехресті Панаса Мирного і Степана Бандери на виконання припису поліції встановили дорожні знаки «Напрямок руху смугами». Тепер по вулиці Бандери з кожної смуги можна їхати або прямо, або ліворуч, або праворуч. Це зробили для того, щоб упорядкувати рух транспорту та зменшити його швидкість.

Зміни розмітки

На вулиці Панаса Мирного з’явився новий пішохідний перехід. Він є нерегульованим, тобто світлофорів там немає. Перехід розташований поблизу школи №28 — там же, де й згаданий вище щит. Крім того, новий пішохідний перехід з’явився поряд із гімназією «Гармонія» неподалік вулиці Молодіжної.

На перехресті Козацької та Сіцінського у мікрорайоні Дубове організували круговий рух шляхом оновлення розмітки та встановлення дорожніх знаків. За словами Олександра Ковальчука, водії у цьому місці їхали надто швидко, зараз же знижують швидкість та проїжджають перехрестя спокійно.

«Лежачі поліцейські»

Наприкінці листопада на сторінці управління ЖКГ з’явилося повідомлення, що у місті впроваджуватимуть засоби заспокоєння руху, а від застосування «лежачих поліцейських» мають відмовитися. Втім, поки що їх продовжують встановлювати, адже інших засобів для сповільнення транспорту в розпорядженні комунальників немає.

За останній місяць «лежачих поліцейських» встановили у таких місцях:

Світлофори

Зміни в режимі роботи світлофорів торкнулися проспекту Миру. Там оновили «зелену хвилю», і тепер вона працює так: авто, рухаючись зі швидкістю близько 50 км/год, може проїхати ділянку від «Медтехніки» до телевежі без зупинок на світлофорах. Це за умови, якщо вулиця не буде перевантаженою. Раніше «зелена хвиля» була розрахована на швидкість 45 км/год. У зворотному напрямку «зеленої хвилі» немає, проте проїхати ділянку за тих же умов можна майже без затримок. Крім того, на виїзді з вулиці Панаса Мирного на проспект Миру збільшили тривалість зеленого сигналу світлофора. Таким чином сподіваються зменшити тривалість затримок транспорту.

Новий світлофорний об’єкт за останній час з’явився на Пілотській поблизу школи №8 та дитячого садочка №50. Про нього ми вже розповідали вам раніше. Зелена світло для пішоходів вмикається за допомогою кнопки.

Стовпчики на тротуарах

На тротуарах у місті встановили 113 стовпчиків, які запобігають виїзду авто на пішохідну зону. Як ми вже писали раніше, це роблять у рамках проєкту «Пішохідна зона — не паркувальний майданчик і не проїжджа частина». Стовпчики з’явилися на Соборній, Кам’янецькій, Проскурівського підпілля, Вайсера, Курчатова, Проскурівській, Героїв Майдану, Зарічанській та Прибузькій.

Які зміни чекають на вулиці Хмельницького

Комунальники планують змінити кількість смуг на таких вулицях:

Крім того, планується, що вся крайня права смуга від Подільської до Пушкіна буде виділена для громадського транспорту. Виділення таких смуг також планується на вулиці Бандери.

На вулиці Шевченка планується упорядкування руху та стоянки транспорту, також на цій ділянці має з’явитися велосмуги. На мосту через залізницю на Грушевського хочуть дозволити рух машин в напрямку Дубового. Міст через Західно-Окружну планують краще освітити, що покращити видимість, адже зараз це місце є аварійно-небезпечним.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Читач36

    Шановні хмельничани! І водії, і пішоходи, і просто люди не байдужі! Ви ж самі голосували-вибирали, а тепер і плачете? Почекайте ще трохи - Команда розвернеться на весь 3-х млрд. бюджет на майбутній рік! Новачок вже повним ходом гроші відбиває на благоустрій і не малі! Почитайте протоколи новообраних комісій які там кошти крутяться! А Ви все про такі дурниці ,як неможливість проїхати через затори та про роботу світлофорів! ЗРОЗУМІЙТЕ ОДНЕ- Владі до сраці оці ваші проблеми! Не згодні- читайте протоколи комісії ще не один раз, і все зрозумієте! Але на брехні і обіцянках довго не втримаєшся! Любий сфітлофор має перемикатись не довше, як через 30-40 сек. Чомусь так в Прибалтиці і по всій Європі вже 100 років! А в Хмельницькому все експерименти ставлять по 95 секундв ! Одне слово - не має розуму ані в кого!
  • Віталій Сікорський

    Давно пора. Але завжди згадую Льоню космонавта (екс мера Києва):" что- то делаем, что-то важное..." Я сумніваюсь,  що зроблять шось толково.  В нас дороги, організація дорожнього руху , інформаційність розмітки та знаків на дуже низькому рівні.

    Artem Koziar reply Віталій Сікорський

    Віталій Сікорський ДУБОВО - біля Троянди!!!) мій район!!!)
  • Александр Кулик

    Хмельничани чого такий негатив, тож дуже хотіли мером саме Семчишина і його команду, % був великий, тільки є одне питання як?.
    Схема як у Білорусії. Супер.
    В місті реально повна дупа.
    А Сашуня молодець
  • Іван Косин

    Не малюйти пешихідні переходи,на зупинках,і через 100метрів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up