На ремонт дороги на Хмельниччині додадуть ще 97,5 мільйона

На ремонт дороги на Хмельниччині додадуть ще 97,5 мільйона
Ілюстративне фото
  • Компанія з Вінниці отримала замовлення у червні минулого року.

  • Договір уклали на суму у 231,9 мільйона гривень.

  • Тепер же дорожникам додали завдань, а заодно і грошей.

Приватна компанія з Вінниці минулого року взялася ремонтувати дорогу на Хмельниччині поблизу Старокостянтинова та довколишніх сіл. Роботи замовляла Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області, оцінивши їх у 231,9 мільйона гривень. Тепер же відомство планує укласти ще один договір з фірмою, збільшивши обсяг робіт. Витратити на це планують майже 97,5 мільйона гривень. Пояснюємо деталі.

Перший ремонт

У червні 2021 року Служба автомобільних доріг оголосила тендер на ремонт дороги Н-03 «Житомир — Чернівці» на ділянці від повороту на Сахнівці до мосту через Ікопоть у Старокостянтинові. Протяжність ділянки складає 10,56 кілометра. На ній дорожники виявили пошкодження у вигляді ямковості, просадок, здіймання, руйнувань кромки покриття, сітки тріщин, колійності та напливів.

Відео дня

Технічним завданням було передбачено виконання таких робіт:

Ремонт повинен був бути виконаним до кінця 2022 року.

Перемогу у тендері здобуло ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство „Автострада“». Договір з ним уклали на суму 231,9 мільйона гривень. За даними «YouControl», фірма зареєстрована у Вінниці в грудні 2015 року. Статутний капітал складає 310 мільйонів гривень, основний вид діяльності — будівництво доріг і автострад.

Другий ремонт

Тепер же фірмі хочуть додати ще майже 97,5 мільйона гривень на цей же ремонт. Такі дані були розміщені у системі електронних закупівель «Prozorro» 23 вересня. Витрати будуть фінансуватися з державного бюджету.

Це пояснюється тим, що виникла необхідність виконання додаткових робіт. Про це повідомив генеральний проєктувальник, а саме ТОВ «Інжинірингова компанія „Автомагістраль“».

Зокрема, йдеться про такі додаткові роботи:

Крім того, на сторінці закупівлі зазначено, що набули чинності нові норми у сфері проєктування автомобільних доріг. Вони стосуються розмітки та знаків.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач12

    Ви знущаєтесь, війна зарплати врізають, а десь в загалі не платять. Дороги не начасі

keyboard_arrow_up