На ремонт провулка Петлюри потрібно ще 7,3 мільйона. Що хочуть зробити

На ремонт провулка Петлюри потрібно ще 7,3 мільйона. Що хочуть зробити
  • Ремонт дороги біля ринку «Дубово» розпочали 2020 року.

  • Хоч підрядник і не завершив роботу, йому заплатили майже 3,4 мільйона.

  • Тепер же чиновники знову шукають підрядника на той же об’єкт.

У Хмельницькому знову візьмуться за ремонт провулка Петлюри (колишня назва — Купріна). Він пролягає у мікрорайоні Дубове від вулиці Петлюри вздовж ринку «Дубово» до вулиці Південної. Раніше чиновники вже знаходили підрядника, який проводив там роботи. Втім, тепер його шукають знову. Розповідаємо деталі.

У січні 2020 року управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради оголосило тендер, у рамках якого шукали фірму-підрядника на ремонт тоді ще провулку Купріна. Очікувана вартість ремонту склала понад 8,9 мільйона гривень. В результаті аукціону переможцем визнали ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» (теперішня назва — АТ «Ю Ар Ді Українські дороги»). Фірма погодилася виконати роботи за трохи більш як 8,3 мільйона гривень.

Після цього ремонтні роботи були розпочаті. У травні 2020 року на сайті міськради повідомляли, що ремонт у провулку Купріна проводять «Хмельницьке ШБУ №56» та комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. Останнє, як свідчать дані системи електронних закупівель «Prozorro», отримало підряд на улаштування закритих водостоків. Це було у той же період, у лютому 2020 року. Фактично за роботу підприємству заплатили 449 927 гривень.

Відео дня

— Загальна площа ремонту асфальтобетонного покриття проїзної частини — 4025 квадратних метрів. Довжина колектора зливової каналізації, яку улаштовують комунальне підприємство та підрядник, становить 539 метрів, діаметр — 500 міліметрів. Крім колектора зливової каналізації та дороги, тут планують влаштувати тротуари та в’їзди до підприємств та організацій, що розташовані у провулку. Тротуари буде вимощено тротуарною плиткою, — повідомляли тоді на сайті міської ради.

Тим часом тендером, який виграло «Хмельницьке ШБУ №56», зацікавилася Держаудитслужба. Її моніторинг був розпочатий у листопаді 2021 року. В результаті служба запропонувала розірвати договір через виявлені порушення, а саме:

Інших деталей щодо того, які саме порушення були виявлені, на сторінці закупівлі немає. Втім, ремонт підрядник продовжив — роботи тривали принаймні до вересня цього року. Міськрада попереджала про обмеження рух, пов’язані з капітальним ремонтом.

Згодом договір таки розірвали. Це відбулося у листопаді цього року. Виконувач обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський у коментарі журналісту vsim.ua підтвердив, що причиною розірвання був висновок Держаудитслужби. Фактично «Хмельницьке ШБУ №56» виплатили майже 3,4 мільйона гривень, тобто менше половини тієї суми, на яку з самого початку був укладений договір. Це відповідає фактично виконаному обсягу робіт.

Що ж зробив підрядник за майже 3,4 мільйона? Сьогодні, 26 грудня, журналіст vsim.ua побував у провулку Петлюри. Асфальтобетонне покриття там у хорошому стані, тротуари викладені плиткою. Однак в одному місці плитка не укладена, а в деяких місцях тротуар відсутній взагалі, й людям доводиться йти проїжджою частиною. Фото провулка можна переглянути після в кінці матеріалу.

Тепер повернемося до планів комунальників. У листопаді цього року управління комунальної інфраструктури замовило коригування проєкту капітального ремонту провулка Петлюри (назва після перейменування), а у грудні — експертизу проєкту після коригування. Це обійшлося загалом у понад 34 тисячі гривень.

Відтак чиновники почали шукати підрядника, який виконає ремонт. Перший тендер, оголошений у грудні, не відбувся. Його учасником була одна компанія — та ж «Ю Ар Ді Українські дороги». Наразі триває другий тендер, на нього можна подавати пропозиції.

Очікувана вартість ремонту складає понад 7,3 мільйона гривень. В рамках нього потенційний підрядник має виконати такі роботи:

Терміном виконання робіт зазначено 1 червня 2023 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Марія Відєніна

    Знову велике крадівництво.
  • Олександр Талаш

    Халтурщики робили цей ремонт
  • Крістіна Матвєєва

    Коли буде ремонт дороги по вулиці Кармелюка????
    Обіцянки роками!!!
    Між будинками неможливо проїхати, під лісом взагалі катастрофа, одні ями!!! Кінцевої зупинки немає!!!

    Андрей Кузнецов reply Крістіна Матвєєва

    😅✌️

    Андрей Кузнецов reply Крістіна Матвєєва

    Крістіна Матвєєва коли в Свободу вступите😊
  • Читач47

    Нормально працівники ШБУ 56 роблять дороги. Нехай і далі роблять, якщо бажаєте гарну якість. А задрість лише шкодить і отримати можливо погану якість. Дурний двічі платить.

keyboard_arrow_up