Які компанії заробляли на ремонтах доріг Хмельниччини 2022 року (ІНФОГРАФІКА)

Які компанії заробляли на ремонтах доріг Хмельниччини 2022 року (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Планам з ремонту доріг області завадило повномасштабне вторгнення.

  • Втім, гроші на це все ж таки витрачали.

На початку 2022 року у хмельницьких дорожників було чимало планів щодо ремонту шляхів на території області. Втім, з початком повномасштабного російського вторгнення 24 лютого від багатьох із них довелося відмовитися. Зокрема, і через обмеження Кабміну, встановлені на витрати державних та комунальних установ.

Журналіст vsim.ua проаналізував закупівлі служби автомобільних доріг у Хмельницькій області за 2022 рік з допомогою аналітичного порталу «bi.prozorro». Таким чином вдалося встановити, які компанії отримували підряди і на яку суму. З отриманого рейтингу було відсіяно ті закупівлі, які не стосувалися ремонтів (як от закупівлі пального). Таким чином вийшов рейтинг із 10 організацій — як державних, так і приватних.

Нагадаємо, що аналогічний матеріал був опублікований на нашому сайті близько року тому й стосувався 2020-2021 років. Що ж змінилося? Найбільш помітним є значне зменшення витрат на ремонти. Якщо раніше відлік ішов на мільярди гривень, то тепер 10 найбільших підрядників уклали контрактів на загальну суму у понад 372 мільйони гривень.

Відео дня

Як і раніше, лідером у рейтингу підрядників є акціонерне товариство «Ю Ар Ді Українські дороги» (стара назва — «Хмельницьке ШБУ №56»). Фірма уклала контрактів на майже 105 мільйонів гривень.

Всі компанії переглядайте у рейтингу нижче. До нього включені й ті, які проводять ремонти, і ті, які надають суміжні послуги (проєктування, обслуговування тощо). Дані отримані з систем «YouControl» та «bi.prozorro».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Тищенко

    кровосісі

keyboard_arrow_up