На зупинках у Хмельницькому з’являться QR-коди з графіками громадського транспорту

На зупинках у Хмельницькому з’являться QR-коди з графіками громадського транспорту
Фото ілюстративне
  • Графіки руху громадського транспорту можна буде перевірити навівши камеру телефону на код. 

  • Однак, хмельничани ставляться до цього рішення скептично. 

В Хмельницькому продовжують покращувати транспортну систему. Для зручності пасажирів на зупинках громадського транспорту планують розмістити QR-коди. В міській раді зазначають, що вони дозволять відслідковувати потрібний транспортний засіб та визначати час його прибуття.

“Розумна зупинка” в телефоні

Заступник міського голови Микола Ваврищук додав, що перші QR-коди на зупинках почнуть встановлювати вже на цьому тижні. 

— Скануючи його на зупинці, система попросить Вас встановити додаток DozoR City. Після встановлення додатка ви зможете побачити час прибуття усіх автобусів, тролейбусів, маршруток, які проходитимуть через зупинку в найближчий час. Це — своєрідна "розумна зупинка" в телефоні, — пише Ваврищук.

Відео дня

Також в мерії просять хмельничан залишати свої відгуки на сервісах завантаження або на [email protected]. Щоправда, як дізнатися графіки тим, у кого немає телефону, мобільний старого зразка або ж сіла батареї, не зазначають. 

"Все це фігня", - хмельничани про розклад

Хмельничани до нововведення ставляться скептично. Вони скаржаться на водіїв приватних перевізників. Кажуть, ті з’їжджають з графіку коли хочуть, а містянам доводиться добиратися додому пішки. Згадують про смарт-зупинки та безкоштовний wi-fi в тролейбусах:

А як вам нововведення з QR-кодами?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валерий Майстер

    Коли раніше були диспетчерські пункти на усіх маршрутах і графіки руху тролейбусів складали техніки- графісти в ручному режимі,тоза рухом тролейбусів можна було звіряти годинник.На даний час тролейбуси їздять не за графіком і караванами,крім поодиноких випадків.А вся проблема в тому що графіки руху тролейбусів складають некомпетентні особи за допомогою комп'ютерних програм,а не розробляється в ручному режимі.
    Коли на чолі тролейбусного управління були фахівці,які жили цією справою,таких проблем не виникало,на даний момент керівництво не переймається проблемами ні співробітників,ні пасажирів.
  • Ґном Віктор

    Ах,якби хотілося,як в Лондоні.Відхилення від графіку +/- 2-3 хв.Я думаю,що не все і відразу.Але рухаємось в правильному напрямку.І поступово треба впроваджувати більш місткі автобуси і нові тролейбуси.Головне питання-кошти.Що ж,треба поступово.
  • Андрей Кузнецов

    О це да!!!
  • Владимир Шевченко

    Посмотрим как пенсионерыи остальные будут коды с кнопочной нокией или ещё чемто ))) Подх*л*мы сатанистов "хабат"  вообще ни про кого не думают.

keyboard_arrow_up