Не надув у Драгер через коронавірус: водій "Lexus" симулював проходження алкотесту

Не надув у Драгер через коронавірус: водій "Lexus" симулював проходження алкотесту
  • Чоловіка зупинила за перебування на вулиці під час комендантської години. 
  • Виявилось, що він був за кермом напідпитку. 

  • Але подути в Драгер водій не зміг, бо, начебто, перехворів на Covid.

Пригода трапилась 12 червня. Пізно ввечері в Новій Ушиці поліцейські зупинили автомобіль "Lexus". Водій порушив комендантську годину. 

Спілкуючись з чоловіком, копи помітили в того ознаки сп'яніння — характерний запах алкоголю з рота й почервоніння очей. Тож йому запропонували пройти огляд за допомогою алкотесту. Водій відмовився, зазначають в Хмельницькому апеляційному суді. Поліцейські зафіксували відмову та передали справу до суду. 

На суді водій заперечив, що відмовлявся від огляду. Навпаки – продував прилади, які йому пропонували на місці зупинки та в лікарні, проте ті не видали жодного результату. Чоловік стверджував, що не зміг надути достатньо повітря через перенесений коронавірус.  

Відео дня

А його захисник припустив, що прилади не показали результату, бо не пройшли калібрування. Тому просив суд закрити провадження у цій справі.

Лікарка, котра проводила огляд на стан сп’яніння водія "Lexus", заявила, що той тричі симулював продування приладу Алкофор. А в самому висновку про результати медогляду вона зазначила, що чоловік відмовляється від проходження експертизи. Це підтвердила й свідок — працівниця лікарні.

Нагрудні камери поліцейських зафіксували як водій безліч разів намагався подути в прилад Драгер Алкотест, однак не видихав достатньої кількості повітря. Він постійно зупинявся й не реагував на вказівки копів, як правильно використовувати алкотестер. Тому прилад і не видавав результату. 

Крім того, водій не надав суду доказів про наявність легеневої патології чи іншої хвороби, пов’язаної із неможливістю повноцінно дихати.

— На думку суду, такі дії [водія] вказують на те, що він симулював проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння та всіляко ухилявся від продування в прилад Драгер Алкотест, симулював проходження огляду на стан сп’яніння і в медичному закладі, – зазначив Новоушицький районний суд.

Відтак, 35-річного водія визнали винним у відмові від проходження огляду на стан сп’яніння та оштрафували його на 17 000 гривень та на 1 рік позбавили права керування транспортними засобами.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up