Новий сервіс прокату електросамокатів у Хмельницькому. Що зміниться

Новий сервіс прокату електросамокатів у Хмельницькому. Що зміниться
Ілюстративне фото
  • До трьох наявних операторів прокату додасться четвертий.

  • У міськраді також хочуть визначити місця стоянок.

У Хмельницькому діє три служби оренди електросамокатів — «Jet.ua», «Kobi» та «ПРОКАТайся». Самі електросамокати розташовані у точках різних мікрорайонів міста. Для користування самокатами потрібно встановити додаток на смартфон. Тарифи зазвичай передбачають оплату за посадку та за кілометри, хоча й є один тариф з оплатою тільки за кілометри.

Невдовзі у Хмельницькому може з’явитися ще один оператор електросамокатів — «BOLT». Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук. Компанія вже представлена у Хмельницькому як служба таксі та сервіс доставки. Це вказано на її сайті.

Також Микола Ваврищук написав, що для всіх служб оренди визначають місця розміщення електросамокатів. Тобто компанії не влаштовуватимуть «парковки» самостійно.

Відео дня

Зазначимо, що користування електросамокатами у публічних місцях, зокрема й на дорогах, не до кінця врегульоване законодавчо. Тільки у березні цього року їх визнали транспортними засобами. Втім, Правилами дорожнього руху електросамокати не передбачені. Зокрема, не визначено, де вони можуть їздити — дорогами, велодоріжками чи тротуарами.

Раніше, у вересні 2022 року, Хмельницька міська рада ухвалила правила використання легких електричних транспортних засобів, до яких належать і електросамокати. Однак притягнути до відповідальності водіїв самокатів за порушення цих правил неможливо, оскільки вони не «прив’язані» до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Як розповідав раніше виконувач обов’язки начальника управління транспорту, поліція та «Муніципальна дружина» зможуть тільки зупиняти порушників правил та проводити роз’яснювальну роботу.

Тепер же нагадаємо основні положення цих правил для водіїв самокатів:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Войтов

    Краще гайка.🤣🤣
  • Читач95

    Мікрорайон Ружична,жодного самокату там і не бачили,а пасувало б,бо район віддалений!!!
    Дуже часто ні туди,ані звідти не добратись!!!
    Біля ваги місця вдосталь,навіть для розвороту великогабаритного транспорту!
    Бо ж кажуть тролейбуси туди не їздять,бо бачте нема де розвертатись....

    Ivan Petrov reply Читач95

    Немає, значить нікому вони там непотрібні і ніхто користуватися ними не хоче!

    Які можуть бути проблеми, якщо тобі потрібен самокат - береш там де є і їдеш туди куди тобі потрібно і він там стоїть, коли потрібно їдеш назад.

    Читач95 reply Ivan Petrov

    До чого той коментар!?
    Таке,аби було(((.
    Якесь нелюдяне!
    Мова йде про те,що саме з Ружичної нічим не виїхати!
  • Андрей Кузнецов

    А Шуруп?
  • ЧитачЧитачів

    В полку хрустиків поповнення.

keyboard_arrow_up