Обрали перевізників для п’яти приміських маршрутів Хмельницького. Деталі

Обрали перевізників для п’яти приміських маршрутів Хмельницького. Деталі
Фото з архіву редакції
  • До Олешина та Іванківців їздитимуть великогабаритні автобуси.

  • Тим часом для Шаровечки перевізника не можуть знайти вже рік.

У Хмельницькому відбувся конкурс перевізників, на якому обрали операторів для п’яти приміських автобусних маршрутів. Вони сполучатимуть місто з селами громади. Проводили конкурс сьогодні, 18 травня, в управлінні транспорту.

Власне, приймати документи на конкурс почали ще у лютому. Обирати перевізників мали 9 березня, але через воєнний стан дату перенесли на 18 травня.

На конкурс винесли шість маршрутів, де закінчувалися терміни договорів або де не було перевізників:

Відео дня

За всіма цими маршрутами повинні їздити по одному автобусу щодня від 06:00 до 20:00.

За результатами конкурсу переможцями на маршрутах визнали:

Автобуса перевізника Мішина є низькопідлоговими та пристосованими для перевезення людей з інвалідністю. У «Сицилія-Авто» вони такими не є, тому договори з фірмою укладуть на рік. Якщо автобуси будуть замінені, термін можна буде продовжити на чотири роки. Результати конкурсу ще має схвалити виконком міської ради.

Зараз з Хмельницького до Іванківців та Олешина є автобусні маршрути, які обслуговує ФОП Яворська Анастасія Михайлівна. Договори за цими маршрутами укладала Хмельницька РДА.

Заступник міського голови Микола Ваврищук у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що на перевізницю неодноразово надходили скарги. При цьому міська рада на неї впливу не має. На маршрути виходять старенькі «ПАЗ» та «Iveco».

— Фактично на Олешин та Іванківці ми запустили нові маршрути, тому що Яворська має там ще договір, і вона так і далі їздить. Але ми запустили новий маршрут, додамо великогабарит і це нормально, тому вони вже в конкуренції будуть між собою, два перевізники. Тобто зараз Олешин та Іванківці будуть мати набагато вигіднішу ситуацію, і старий поки що їздить, і новий великогабарит піде, — розповів Микола Ваврищук.

Тим часом маршрут №15 Хмельницький — Шаровечка поки що так і залишиться без перевізника. На цей лот ніхто не подався. Близько року тому його обслуговувало ТОВ «Сатурн». Потім туди намагалися запускати ТОВ «Хмельницьке таксі», однак через нерентабельність від маршруту фірма відмовилася.

Зараз мешканці Шаровечки мають змогу дістатися до Хмельницького автобусом, що прямує з Мацьківців. Він заїжджає у «ближню» Шаровечку. Микола Ваврищук пояснив — ситуація не влаштовує мешканців обох сіл. Люди з Шаровечки хочуть, аби автобус заїжджав далі у село, тобто у «дальню» Шаровечку. А мешканці Мацьківців щоразу втрачають 10-12 хвилин через те, що автобус заїжджає до Шаровечки.

ФОП Мішин Олександр Володимирович обслуговує у Хмельницькому маршрути №21, №22 та №51. Підприємець зареєстрований у лютому 2000 року. Його основним видом діяльності є пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення. Такі дані є у сервісі «YouControl».

ТОВ «Сицилія-Авто» зареєстроване у грудні 2011 року. Міських маршрутів фірма не обслуговує. Основним видом діяльності є пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення. Керівником та засновником є Борикін Сергій Михайлович.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Глина Валешна

    Потрібно, щоб наші керівники проїхались автобусом в Малашівці, це не автобус, а якась скотовозка, знущання над людьми, худобу в чистіших машинах возять.
  • Игорь Сафата

    Чому в тролейбусі не можна розрахуватися готівкою?
  • Степан Наливайко

    Цими автобусами худобу возити.де нові автобуси чисті теплі з культурним водієм
  • Руслан Миколайович Замогильний

    Пустіть на Дубово нормальні автобуси бо в Індії вже кращі

keyboard_arrow_up