Підсумки моніторингу громадського транспорту в Хмельницькому: чиновники знайшли 5 проблем

Підсумки моніторингу громадського транспорту в Хмельницькому:  чиновники знайшли 5 проблем
  • Після новорічно-різдвяних свят в мерії вирішили дослідити, як працює транспорт після реформи.
  • Після численних зауважень від пасажирів чиновники виділили три дні для моніторингу.
  • Визначили 5 основних проблем.

27 грудня в Хмельницькому відбулася транспортна реформа. Розмови на зупинках та в міському транспортні різко змінили свій курс від політики до змін транспортної мережі Хмельницького. Думки пасажирів журналісти vsim.ua вже публікували. Якщо одні радіють збільшенню кількості великогабаритного транспорту, то інші скаржаться на недотримання графіку руху водіями.

Як зміни вплинули на транспортну мережу, чи задоволені хмельничани, дізнавалися і посадовці. Для цього заступник мера Андрій Бондаренко і начальник управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурев почали їздити в тролейбусах і маршрутках.

За підсумками трьох днів їхніх спостережень визначили 5 найбільших проблем. Їх на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив Андрій Бондаренко. Список подаємо без змін: 

Відео дня
  1. Головна проблема – графіки. Вони поки що робочі і надалі напрацьовуються. Сьогодні пропрацювали графіки по тролейбусах. З понеділка оприлюднимо їх на сайті. Під них на наступному тижні будемо пристосовувати графіки руху приватного транспорту.
  2.  Збільшення інтервалів руху тролейбусів. Це пов’язано з продовженням деяких маршрутів (13, 15), об’єднанням 8 і 8А, а головне – з браком водіїв. Проблема частково буде вирішена затвердженням нових графіків. Ну і сьогодні розпочали компанію з пошуку водіїв: https://www.facebook.com/andrij.bondarenko/posts/1581465661936706
  3. Є невеликі проблеми з забиранням людей з ранку з пр. Миру (Сілістра, Медтехніка, Темп). Не можуть впоратися 46 маршрут (додамо 1 одиницю) і 43 (бо 54 пустили по Прибузькій). Щоб розвантажити, плануємо відновити маршрут №1 по пр. Миру, а в подальшому хочемо запустити ще тролейбусний маршрут.
  4. Пасажири недостатньо проінформовані про нові маршрути: 8, 58, 30А, 31, 55, а також тролейбуси №56 і 57. Плануємо на наступному тижні провести збори з мешканцями Отрадного, Дивокраю, Дубово щодо популяризації цих маршрутів.
  5.  Ще одна проблема – пільгові перевезення. Держава не виконує свої зобов’язання по відшкодуванню, але з міського бюджету на це виділено 65 мільйонів, з яких 60 млн. – на муніципальний транспорт, 5 млн. – на приватний. Тому проблему будемо поступово вирішувати, працюємо над цим разом з перевізниками.

Друзі, а які пропозиції щодо удосконалення маршрутної мережі маєте ви? Пишіть у коментарях.  

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • Roman Shelest

    В Раково зовсім не ходять тролейбуси або нормальні автобуси, шастають тільки рукавички (маршрутки) в яких неможливо ]здити, як в тій казці про рукавичку.
  • Oleh Pihotko

    24а ще ходить? Першi днi було все нормально, а зараз дочекатися неможливо, як хоче, так ходить. Самi водii кажуть, що в них немае графiка, безпорядок. Маршрут запустили, а навести порядок забули.
  • Valentina Melnik

    З якої причини відмінили маршрут № 1 "Дачний масив "Електроніка" !!!!?????  Новий маршрут № 54  їздить з інтервалом понад 1 годину, дочекатись неможливо, ходимо пішки. Запрошуємо промоніторити ще маршрут № 54.
  • Анастасія МОСКАЛЕЦЬ

    Сьогодні зранку 3 07:10 год. до 07:30 намагалася виїхати від зупинки громадського транспорту "Олімпійська" до з.г.т. "Філармонія", однак за вказаний час  до зупинку прибули тролейбус маршруту 8А та маршрутне таксі 46А, маршутне таксі на номером 2 ще на зупинці "завод Нива" "загрузився" так, що на "Олімпійській" і не думав зупинятися. Врешті, щоб не спізнитися на службу, змушена була викликати приватне таксі, однак щодня не наїздишся. Страшно уявити як люди добираються до місця роботи близько 08:00 год., оскільки на навчання вийшли і школярі, і студенти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up