Платні парковки та велодоріжка. Запланували зміни на Соборній

Платні парковки та велодоріжка. Запланували зміни на Соборній
Фото з архіву редакції
  • Центр Хмельницького, а особливо Соборна, дуже завантажений машинами.

  • Тепер там планують зміни в організації руху.

  • Що саме хочуть зробити?

Соборна є досить завантаженою вулицею Хмельницького. Вона досить вузька, оскільки планувалася ще 1888 року, коли про завантаженість автомобілями навіть і не думали. Також має вплив її розташування у центрі міста та наявність продуктового базару. Рух на вулиці односторонній з боку майдану Незалежності в бік Прибузької.

Наразі там планують зміни в організації дорожнього руху. Відповідний проєкт для управління комунальної інфраструктури вже виготовив приватний підрядник. На вулиці Соборній хочуть впровадити такі зміни:

  • Відео дня
    /li>

Про це журналісту vsim.ua розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павло Микитюк.

Нагадаємо, що у міськраді планують збільшити кількість зон платного паркування у Хмельницькому. Одна з них має з’явитися на Соборній від Прибузької до Героїв Майдану. Проєкт рішення вже був опублікований на сайті міськради, але його ще не розглядали. Передбачається, що на згаданій ділянці буде 173 паркомісця.

Окрім Соборної, платними місця для паркування хочуть зробити ще у таких місцях:

Платні парковки вже діють на проспекті Миру та Львівському шосе. Вони мають 47 та 130 місць відповідно.

Якщо на Соборній та інших вулицях паркування стане платним, то й роботи додасться інспекторам з паркування. Саме вони мають контролювати сплату водіями цієї послуги та штрафувати у випадку порушення.

До слова, за час свого існування інспектори з паркування поповнили бюджет Хмельницької ОТГ на понад три мільйони гривень. Порушникам виписали майже 10 тисяч постанов, але сплатили вони менш як 9 тисяч. Це дані міської ради станом на 21 жовтня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Сергій Лушанкін

    По вул. Грушевського зробіть ще платну стоянку від мосту і до овочевого ринку!!!!!!!!
  • Юрий Дудников

    Платні вже альтернативні безкоштовні ? В Ракової чи Озерній
  • Ромчик Закорчевний

    Облаштувати велодоріжку - це вкрасти кусок проїзжої частини?)
  • Denys

    Чудово! Нарешті можна буде нормально проїхати та нормально запаркуватись. А в кого нема пару гривень на парковку, раджу придивитись до громадьського транспорту, ще й на паливі зекономите

keyboard_arrow_up