Запланували транспортні зміни на вулиці Прибузькій. Що саме хочуть зробити

Запланували транспортні зміни на вулиці Прибузькій. Що саме хочуть зробити
Фото з архіву редакції
  • Хмельничани просять встановлювати на Прибузькій світлофори та пускати громадський транспорт.

  • Що планують чиновники?

Вулиця Прибузька — одна з найдовших та найзавантаженіших у Хмельницькому. Разом з тим на ній не вистачає зручностей для мешканців — громадського транспорту та організованого руху.

Так, хмельничанин Євген Крук запропонував встановити світлофор на перехресті Прибузької та Ніни Янчук (поряд з автомийкою «Авалон»). Пояснення — «у зв’язку з великою інтенсивністю руху, аварійними ситуаціями та порушенням правил дорожнього руху».

Відповідну петицію він розмістив на електронному порталі 5 квітня. Відтоді вона набрала тільки сім голосів. Втім, навіть якщо вона не набере 500 голосів, її все одно розглянуть як звернення громадян.

Відео дня

Разом з тим встановити світлофорний об’єкт на згаданому перехресті планують в управління комунальної інфраструктури. На це вже підготували проєктно-кошторисну документацію. Реалізувати проєкт планували цього року, але відклали через воєнний стан. Про це журналісту vsim.ua розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури Павло Микитюк.

Нагадаємо, що комунальники також планували влаштовувати світлофорний об’єкт з пішохідним переходом біля Палацу спорту, будівництво якого триває. Зараз поряд із ним переходів немає, тому й зручно перейти Прибузьку немає де. Проєкт на світлофорний об’єкт ще не виготовлений, його потрібно замовляти. На заваді цьому, знову ж таки, став воєнний стан.

Нагадаємо, що Прибузькою має пролягти новий автобусний маршрут №5. Він сполучатиме центр та Лезневе. Відповідно, на Прибузькій будуть облаштовувати зупинки. Вони будуть у тих місцях, де вже є заїзні кишені, а також біля Палацу спорту та в районі перехрестя Прибузької з Трудовою. Біля зупинок облаштують пішохідні переходи. Зазначимо, що потребу в громадському транспорті на Прибузькій неодноразово згадують у коментарях наші читачі.

Додамо також, що запуск нових автобусних маршрутів — №4 в Ружичну та вже згаданого №5 — пов’язане з придбанням нових автобусів. Комунальне підприємство вже уклало договір на їхнє постачання. Втім, поки що воно затримується. У додатковій угоді з постачальником термін вчергове «посунули». Цього разу — до 31 липня цього року. Такі дані є на сторінці закупівлі у системі «Prozorro».

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Наталія Ільчук

    Так давно пора
  • Алла Андрейцова

    А тоанспорт потрібний вкрай і по Зарічанській Чому влада не чує людей?Добре ,що забудували все
  • Алексей Нестерук

    Може доки не забудували вулицю, зробити там по чотири полоси в один бік?  Бо забудують а потім будуть говорити що транспорту багато неможемо розширити
  • DJ VicktoR

    На ссвітлофорах хтось добре нагрівається, пхають їх вже усюди...

keyboard_arrow_up