Хмельничанин пропонує кільце на перехресті Бандери й проспекту: що про це кажуть комунальники

Хмельничанин пропонує кільце на перехресті Бандери й проспекту: що про це кажуть комунальники
Ліворуч — фото на в'їзді до перехрестя, праворуч — фрагмент коригування генерального плану Хмельницького
  • Містян розмістив петицію, в якій пропонує облаштувати кільцеву розв’язку.

  • Раніше ми детально аналізували проблеми перехрестя та їхні можливі вирішення.

  • Дізнавайтеся, що про облаштування кільця кажуть у міськраді.

Перехрестя проспекту Миру та вулиці Степана Бандери є одним із найбільш завантаженим у Хмельницькому. Сюди стікається транспорт з Озерної та Виставки у ранкову годину-пік, він же повертається цим шляхом у вечірню годину-пік. Крім того, через це перехрестя прямує транзитний транспорт, зокрема вантажний. Причиною цього є відсутність окружної дороги, будівництво якої лише у планах.

Хмельничанин Іван Павльо пропонує облаштувати на перехресті кільцеву розв’язку. Відповідне звернення він розмістив на порталі місцевих петицій сьогодні, 18 серпня. Містянин вважає, що таке рішення дозволить не тільки розвантажити перехрестя, а й зробить його безпечнішим.

На думку Івана Павльо, світлофорне регулювання значно ускладнює рух транспорту, особливо для тих водіїв, які здійснюють лівий поворот, зокрема, з вулиці Бандери на проспект Миру.

Відео дня

— Ці учасники руху змушені зупинятись посередині перехрестя, створюючи цим самим аварійно-небезпечну ситуацію і перешкоду іншим учасникам дорожнього руху, які рухаються прямолінійно. Створення перехрестя з круговим рухом на перетині цих вулиць дозволить повністю уникнути цієї проблеми, а також дозволить суттєво розвантажити вулиці в години-пік у зв’язку з відсутністю світлофорного регулювання, — пише Іван Павльо у своєму зверненні.

Станом на зараз петицію підписали чотири особи. Для розгляду на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради потрібна підтримка 500 містян. Збір підписів триватиме до 16 листопада. Проголосувати можна за посиланням.

Нагадаємо, що раніше ми детально аналізували проблеми перехрестя Бандери та проспекту Миру та їхні можливі вирішення. Облаштування кільця тут передбачене коригуванням генерального плану міста Хмельницького. Цю ідею нам тоді прокоментував начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Олександр Ковальчук.

— Для кільця там немає місця, куди його робити. Кільце не рятує ситуацію, можна подивитися у нас на перехресті проспекту Миру і Старокостянтинівського шосе. При великій інтенсивності руху там з усіх чотирьох сторін виникають затримки досить таки серйозні. І не вирішується питання з пішоходами на таких перехрестях, тобто пішоходам потрібно переходити далі і в них або нерегульований перехід, де їх збивають, або треба робити регульовані переходи, або в різних рівнях, і це витрати певні. Круговий рух, на мою думку, можна використовувати в тих місцях, де пішохідний рух невеликий, і де інтенсивність руху транспорту не дуже велика, — зазначив чиновник.

Інший варіант — облаштування розв’язки на різних рівнях. Це, до слова, передбачено чинним генеральним планом міста. Документом пропонується «опустити» вулицю Бандери під проспект Миру. На думку Олександра Ковальчук, таке рішення є більш вдалим та у разі реалізації покращить ситуацію.

Причини заторів на перехресті та варіанти їхнього вирішення дізнавайтеся в нашому попередньому матеріалі — «На перехресті Бандери і проспекту регулярні затори: які причини та як це виправити».

Опитування

Чи варто облаштовувати кільке на перехресті Бандери та проспекту?

Фрагмент генерального плану Хмельницького. Пропонується розв'язка на двох рівнях
Фрагмент коригування генерального плану Хмельницького. Пропонується кільцева розв'язка

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Олена Петрівна Н.

    Зверніть увагу, як вони з різних боків закидають "вудки" - припекло?! і шукають бабло різними способами !!!

    ГАНЬБА !!!!

    Люди вже і так бачать тотальне розкрадання грошей, брехню, піар і маніпуляцію !!!!!

    Де ж ті СемчишКо зі звітами по: дорогах, річках, будівництвах, транспорті, смітті, комунальних підприємствах і т.д. ????

    Де все ????

    Що там з бюджетом ????

    ГАНЬБА !!!!
  • Рита Титаренко

    Там мало місця, щоб зробити кільцеву розв'язку! Така моя думка!

    Олег Гончаренко reply Рита Титаренко

    Рита Титаренко за кордоном коло 15м і вистачає тірам проїхати

    Рита Титаренко reply Рита Титаренко

    Олег Гончаренко ! Я, просто, орієнтуюся на розв'язку по колу на Виставці! Як на перехресті Бендери і Проспекту миру можна зробити коло, коли, там забудови підходять впритул, майже, до дорогі! Така моя думка! А, скільки на це потрібно землі, я не знаю!

    Олег Гончаренко reply Рита Титаренко

    Рита Титаренко треба гектар?
  • Наталия Михайлова

    Ні,тільки нова об'їздна.
  • Sergey Podolia

    Ні )) кільце не вирішить а ускладне рух на перехресті. Діло зовсім у іншому : Потрібно зробити ще одну полосу обов'язково,  розширити напрямок з перехрестя (проспек Миру) на обїздну в сторону телевежі . Чому досі цего нероблять незрозуміло.

    Олег Гончаренко reply Sergey Podolia

    Sergey Podolia чого тоді немає корок біля віницького

keyboard_arrow_up