Рада посилила покарання за водіння напідпитку та перевищення швидкості: нові суми штрафів

Рада посилила покарання за водіння напідпитку та перевищення швидкості: нові суми штрафів
Фото ілюстративне
  • Нардепи проголосували за законопроєкт №2695 щодо посилення покарання за водіння напідпитку.

 

Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Про це пише УП з посиланням на засідання Верховної Ради.

У другому читанні відповідний законопроєкт підтримало 325 нардепів.

Які покарання передбачає закон:

Відео дня
  • Відновлюється і збільшується відповідальність за керування авто напідпитку від 17 тисяч гривень за перший випадок до 51 тисячі гривень з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок - конфіскація авто.

Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп'яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

  • За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшено з 510 до 3400 грн, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк 1-2 роки або без такого.
  • Штраф за керування або передачу керування ТЗ особою, яка не має права ним керувати збільшили з 510 до 3400 грн, а повторне порушення протягом року – 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення ТЗ).
  • За керування транспортним засобом особою, яка була позбавлена такого права штраф збільшено з 510 до 20 400 грн. Повторне протягом року порушення – 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення ТЗ).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач04

    Для тих людей, які снідають на Буковелі за 10 тис.грн. то це невеликі штрафи, але ж більшість людей у нас біля межі бідності.
    Для них ці штрафи космічні.

    Хуан Матус reply Читач04

    Не нарушай - не плати штрафы. При чем здесь достаток?
  • Сергий Дворницкий

    В первую очередь это их касается ,а потом простых смертных
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up