Симчишин заявив, що тролейбуси з автономним ходом будуть. Оголосять новий конкурс

Симчишин заявив, що тролейбуси з автономним ходом будуть. Оголосять новий конкурс
  • Тролейбуси, які їздитимуть без ріг, мали придбати ще навесні. Проте тендер на закупівлю відмінили. 
  • У міській раді кажуть, торги скасували, аби уникнути проблем. Оскільки одна з фірм подала скаргу в Антимонопольний комітет. 
  • Коли з'являться нові тролейбуси на вулицях Хмельницького?

 

Цього року міська рада запланувала оновити автопарк комунального підприємства "Електротранс" новими тролейбусами, які можуть їздити без ріг до 15 кілометрів. На закупівлю транспорту з автономним ходом з бюджету вже виділили майже 35 мільйонів гривень.

Тендер могли відмінити навмисно

31 березня оголосили тендер, на який свої пропозиції надали 4 підприємства. Серед них "Богдан Моторс", "Торговий Дім "Літан", "МАЗтранссервіс" та "Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг". Пропозицію останнього тендерний комітет відхилив. Мовляв, мають сумніви, що підприємство надало достовірну інформацію щодо того, що мають досвід виконання подібних робіт. В свою чергу фірма подала скаргу в Антимонопольний комітет, адже переконують, що їхні довідки тотожні з довідками, які подавали інші підприємства. 

Відео дня

Тим часом, тендерний комітет вирішив відмінити торги. Мотивували таке рішення тим, що нібито після уточнення бюджету на 2 півріччя купуватимуть звичайні "рогаті". А от потреби закупити тролейбуси з автономним ходом вже нема. У Антимонопольному комітеті пояснюють, торги могли відмінити навмисно. 

- Може бути така ситуація, що замовник побачив, що результати можуть бути не на його користь. Ще й якщо скарга на них була. Тоді вони можуть скасувати торги і придумати на це будь-яку причину. Згідно законодавства вони мають на це право, - розповідає vsim.ua голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко. 

Від покупки не відмовляються

У міській раді кажуть, тролейбуси з автономним ходом таки будуть. Однак придбають їх із затримкою. Мер Олександр Симчишин вважає, що тендерний комітет діяв на випередження, а торги скасували, аби уникнути можливих технічних проблем. 

- Я би сказав, що було призупинення тендерної закупівлі. Кошти залишаються. Цілком можливо, що в липні ми додамо ще трохи коштів на придбання тролейбусів на автономному ходу, аби їх купити не 4, а більше. Якщо все буде добре, то тролейбуси на автономному ходу ми обов'язково купимо, - каже Олександр Симчишин. 

За його словами, цілком можливо, що цього року оновлять автопарк і звичайними "рогатими". Проте скільки їх куплять і коли, поки не говорять. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Правдолюб

    Спочатку звичайних тролейбусів потрібно купити у кількості, яка забеспечить вже оновлення тролейбусного парку. Навіщо ті тролейбуси з автономним ходом. Для цього автобуси є. Краще wi-fi зробити у нових тролейбусах і інші потрібні речі у тролейбусі.
  • Анна Островська

    краще б нормальні тролейбуси купили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up