У Хмельницькому з'являться 4 нові тролейбуси, які їздитимуть без рогів

У Хмельницькому з'являться 4 нові тролейбуси, які їздитимуть без рогів
  • Тролейбуси із автономним ходом можуть їхати без лінії 15 кілометрів. 
  • На їх придбання із міського бюджету виділили майже 35 мільйонів. 
  • Тендер на закупівлю нових "рогатих" планують оголосити вже цього тижня.

Автопарк хмельницького "Електротрансу" цьогоріч може поповнитися чотирма новими "рогатими". На їх закупівлю із міського бюджету виділили 34 800 000 гривень. На підприємстві кажуть, за ці кошти купуватимуть тролейбуси з автономним ходом. Такі машини зможуть їхати по лінії електропередач та без неї. 

- Це звичайний тролейбус, але він може їхати без контактної мережі. Водій на такому тролейбусі може їхати по мережі, а коли вона закінчиться, від'єднатись і ще 15 кілометрів їхати на автономному ходу, - розповідає керівник підприємства Віктор Паламарчук. - Потім, коли водій знову під'єднається до мережі, акумуляторам тролейбуса необхідно буде всього 5 хвилин для повної зарядки на наступні 15 кілометрів. Це дуже зручно, бо не треба, щоб всюди були тролейбусні лінії.

Тендер на закупівлю новеньких "рогатих" планують оголосити вже цього тижня. У "Електротрансі" пояснюють, що на ринку є 4 компанії, які можуть взяти участь у торгах. Це львівський завод "Електрон", завод "Богдан - Моторс", дніпропетровський машинобудівний завод та білоруська компанія "Белкомунмаш". 

Відео дня

На підприємстві також подумали над новими маршрутами для тролейбусів з автономним ходом. Один із них проходитиме за напрямком Львівське шосе - Толстого - Красовського - Чорновола. Інший може стати продовженням маршруту тролейбуса №15 від дубівського ринку по вулиці Красовського або ж по Пілотській. І третій планують пустити від АС №1 по мікрорайону Лезнево. Та остаточно маршрути затвердять після купівлі тролейбусів. 

У перспективі "Електротрансу" закупити також нові електробуси, які можуть їздити взагалі без підключення до лінії. Та цього хмельничанам доведеться чекати ще з десяток років. 

- Я думаю, що треба придбати електробуси. Один такий коштує близько 12 мільйонів гривень. Їм взагалі не треба мережі. Вони можуть їхати 250-300 кілометрів. Але для них потрібно ставити на підприємстві спеціальні зарядні станції. Можливо, ми колись і такі зможемо закупити. Може, через років десять, - каже Віктор Паламарчук. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Ольга Сухозанет

    Хмельницькі тролейбуси й так вміють їздити без ріг

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/DTP/u-hmelnitskomu-zyavlyatsya-4-novi-troleybusi-yaki-yizditimut-bez-rogiv-10596212.html

    Ольга Сухозанет reply Ольга Сухозанет

  • Таня Маслова(Наседкина)

    Из этих самый лучший белорусский!
  • Алена Мельник

    При відпрацюванні маршрутів згадайте, будь ласка, про мікрорайон Ружична, адже саме у його напрямку багато навчальних закладів, автовокзал №5, такі установи,як   районна адміністрація, обленерго, управління поліції,.- а це все працівники та відвідувачі, які намагаються дістатися до місця призначення маршрутками, які прямують до Ружичної. Тому тим, хто працює безпосередньо в Ружичній щоранку доводиться проходити справжній квест під назвою "Штурм маршрутки".

    Elena Saprun reply Алена Мельник

    Я також за те, щоб у Ружичну пустили хоча б один маршрут тролейбусу або великий автобус. Нехай він буде платний (як 21 чи 51).Тому що , вранці просто не можливо сісти у маршрутку. Да у мікрорайоні багато пільговиків, але також багато людей які оплочують проїзд  а добратися на роботу чи школу просто неможливо.

    Проня Кисілюк reply Алена Мельник

    Навчальні заклади знаходяться по Інститутській, а не в Ружичній, куди кожних п'ять хвилин ходять мікроавтобуси порівняно з дубово, ракого, катіоном.А Ружична багато сплатила по комунальним чи хочаби за городи, що в неї стільки фінансових вимог?

    Олег reply Проня Кисілюк

    То чого ви так нервуєтеся? Все буде, але не відразу

    Сергей Миронов reply Алена Мельник

    Районная администрация, облэнерго, управление полиции - это тот контингент который не оплачивает проезд в коммунальном транспорте,а вот частнику да! Так о чем речь?
  • Alexander Melnik-Kravchuk

    В Україні такого типу є тільки один тролейбус і він в Полтаві знаходиться. Цікаво шо з планами провести туди просто тролейбусну лінію?

    Александр Сендульский reply Alexander Melnik-Kravchuk

    Провести лінію коштує близько 60 млн. грн. За ці гроші можна купити 7-8 таких тролейбусів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up