Світлофори у Хмельницькому працюватимуть без світла. Де саме та як

Світлофори у Хмельницькому працюватимуть без світла. Де саме та як
  • Деякі світлофори в місті вже працюють від акумуляторів. 

  • Таких буде більше.

  • Скільки це коштує і де саме їх встановлять.

На перехрестях Хмельницького встановлюють світлофори з акумуляторами, які працюватимуть у випадку відключення світла. Працюватимуть вони за відсутності електроенергії у темну пору доби. Тривалість їхньої роботи складатиме 4-7 годин. Таким чином їх вистачатиме на регулювання дорожнього руху протягом вечора. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Місто».

Наразі у міста переобладнали один світлофорний об’єкт. Про це журналісту vsim.ua розповіли у відділі організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури Хмельницького. Ще три об’єкти мають переобладнати найближчим часом. Повний перелік локацій такий:

  • Відео дня
    /li>

Як йдеться у сюжеті телеканалу «Місту», комунальники цього року планують купувати ще обладнання та встановлювати його й на інших світлофорах. Роботи зі встановлення проводить комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

На обладнання для світлофорів вже витратили майже 200 тисяч гривень. Такі дані є у системі електронних закупівель «Prozorro». Відомо, що уклали дві угоди на постачання:

Таким чином обладнання одного об’єкта коштує майже 41,5 тисячі гривень.

Договори були опубліковані 23 грудня. Постачальником була ФОП Москова Аліна Сергіївна. Цікаво, що вона була зареєстрована менш ніж за місяць до укладання угод — 29 листопада. Такі дані є у сервісі «YouControl». Місцем реєстрації вказаний Хмельницький, основним видом діяльності — інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах.

У реєстрі вказано, що Аліна Москова має два номери телефону. Перевірка одного з них у Viber вказує на те, що підприємиця працює в агентстві нерухомості «Авеню». Другий номер, з яким був зареєстрований ФОП, вказаний у 13 інших осіб. Більшість із них, як і Аліна Москова, зареєстровані 2022 року.

До слова, у Хмельницькому вже є світлофорний об’єкт, який працює за відсутності електропостачання. Він розташований поряд із ТРЦ «Оазис». Як пояснили у відділі організації безпеки дорожнього руху, світлофори там підключені до «Епіцентру». У випадку відсутності світла там запускають генератор, від якого й живляться світлофори.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Stepan Tanasiychuk

    Банку відкрийте. Водії ще на 50 таких скинуться. Бо це жесть, коли світлофори не працюють
  • Таня Терещенко

    І тут вирішили грошики роздєрєбанити.🤔😪
  • Читач23

    Можна було як варіант від автономного джерела протянути до світлофорів окремі кабелі, але тут вже треба рахувати, акумулятор напевне дешевше
  • JoHn Mnemonic

    Згідний! Знак головна дорога і все інше ерунда

keyboard_arrow_up