Хто та навіщо встановив стовпчики біля «Атріуму» (ФОТО)

Хто та навіщо встановив стовпчики біля «Атріуму» (ФОТО)
  • Стовпчиками розділили дві смуги руху на Проскурівського підпілля.

  • Дізналися деталі.

На вулиці Проскурівського підпілля у центрі Хмельницького встановили обмежувальні стовпчики. Вони розташовані біля торгового центру «Атріум» посередині проїзної частини у повздовжньому напрямку. Таким чином стовпчики розділяють дві смуги з протилежними напрямками руху. Налічується їх близько 15 штук, окрім них на початку та в кінці ряду є дві тумби зі знаками «Об’їзд перешкоди».

Зазначимо, що ділянка дороги, де розташовані стовпчики, є досить завантаженою — як трафіком, так і припаркованими авто. Біля ТЦ «Атріум» працює платна парковка, проте й вона проблему не вирішує. Останніми роками мешканці Хмельницького часто скаржаться на відсутність місць для паркування у міста.

І саме з паркуванням пов’язана поява стовпчиків на Проскурівського підпілля. Про це сьогодні, 27 грудня, журналісту vsim.ua розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павло Микитюк.

Відео дня

За його словами, у місці, де встановили стовпчики, водії часто паркувалися під кутом до бордюру. При цьому знаки вимагають паркуватися паралельно. Таким чином виникали проблеми з роз’їздом авто у протилежних напрямках — водії просто не могли розминутися.

— Відповідно, прийнято рішення влаштувати цей розділовий острівець з напрямними стовпчиками, які фактично унеможливлять паркування під кутом, тому що в такому випадку два автомобілі вже не проїдуть, не буде достатньої ширини проїзної частини, якщо автомобілі будуть припарковані під кутом, — розповів чиновник.

Передбачається, що після встановлення стовпчиків водії на узбіччях паркуватимуться паралельно, а для проїзду лишатиметься по 3,5 метра на кожну смугу руху. Павло Микитюк сподівається, що все це розвантажить ділянку від заторів та зменшиться кількість аварійних ситуацій. На той момент, коли ділянку вулиці зі стовпчиками відвідував журналіст vsim.ua, всі авто дійсно були припарковані паралельно бордюру.

Встановлювало стовпчики комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг в межах річного фінансування. Окремо коштів з бюджету на це не виділяли.

Опитування

Як, на вашу думку, встановлення стовпчиків на Проскурівського підпілля вплине на дорожню ситуацію?

Нагадаємо, що на сусідній вулиці, Соборній, запланували облаштування велодоріжки та платних місць для паркування. Останні мають бути розташовані на місці наявних, які зараз є безкоштовними. Тим часом велодоріжку хочуть облаштувати на ділянці від Прибузької до Володимирської по правій стороні. Наразі вже готова проєктна документація на такі оновлення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Abdul Malik

    Денег на краску не хватило
  • Valery Shpak

    Заганяють на платну парковку, кумусь гроші потрібні.

    Valery Shpak reply Valery Shpak

    Роганська Людмила Вибачте.

    Роганська Людмила reply Valery Shpak

    Valery  Shpak без образ, але зі сторони це виглядає саме так

    Valery Shpak reply Valery Shpak

    Роганська Людмила Відстань. Фу. Фу.

    Роганська Людмила reply Valery Shpak

    Valery  Shpak а хтось натуральний жлоб. На машині їздити значить може, а за парковку вдавиться заплатити
  • Зигмунд Зондер

    Порада керівникам міста. Знесіть залишки старої філармонії і будівлю соцзахисту, а на їх місці необхідно збудувати аграмадну багаторівневу парковку, а не черговий небошкряб. Платну. Вулицю зробіть ширшою. Соцзахист перенести в закинуту триповерхову новонедобудову по вул. Прибузькій навпроти заправки ОККО. Вірішиться відразу багато питань.

    Vitalii16 MetroLisova reply Зигмунд Зондер

    Не базікайте нісенітниць

    Зигмунд Зондер reply Зигмунд Зондер

    А ще можна знести усі сільські халупи з городами в центрі і заляти асфальтом розграфивши під парковки. Жителів переселити в Книжківці. Чи на Озерну. Там краща екологія. А тут нехай торгащі вдусяця.
  • Лена Билык

    Зате поруч платна парковка пустує. Бо ціна там зовсім неадекватна.

    Роганська Людмила reply Лена Билык

    Лена Билык скільки ви витрачаєте на бензин, на ремонт авто? І немає грошей на парковку? 40грн - за ці гроші навіть 1літр бензину/дизеля не можна купити. До того ж, а хіба не дається 30-60хв безкоштовного паркування?
    А велосипед так, має деколи безсумнівні переваги

    Лена Билык reply Лена Билык

    Роганська Людмила  дивна думка щодо засобу пересування. Пересяду мабуть на велосипед. Його можна паркувати безкоштовно. Або запаркуюся на речовому ринку бо там ціна 20 грн за цілий день, а біля Атріума 40 грн за год. Не так вже далеко і йти до центру.

    Роганська Людмила reply Лена Билык

    Лена Билык на бензин гроші завжди знайдете, а як парковка, то вже ціна неадекватна
    А може хтось засіб пересування вибирає неадекватно?

keyboard_arrow_up