Священнослужителя, який спричинив ДТП на Дунаєвеччині, лишили у СІЗО, — рішення апеляційного суду

Священнослужителя, який спричинив ДТП на Дунаєвеччині, лишили у СІЗО, — рішення апеляційного суду
  • Адвокат просив для підзахисного нічний домашній арешт та електронний браслет.

Близько трьох тижнів тому, 26 грудня, біля села Мушкутинці Дунаєвецької громади сталася смертельна ДТП. В результаті зіткнення двох легковиків водія одного з них затиснуло у кабіні. Його дістали та відвезли до лікарні, але наступного дня він помер. Чоловіку було 46 років. Водій іншого авто — священослужитель, клірик Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ. Правоохоронці встановили, що на момент аварії він був нетверезим — вміст алкоголю в його крові у 8,5 раза перевищував норму (1,7 проміле).

28 грудня Кам'янець-Подільський міськрайонний суд обрав священнослужителю запобіжний захід — тримання під вартою на два місяці. Про це повідомляють у Хмельницькому апеляційному суді сьогодні, 12 січня.

— Своє рішення [суд] мотивував тим, що водія обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачене покарання у вигляді ув’язнення від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий термін. Зважаючи на тяжкість злочину і санкцію за його вчинення, є вагомі ризики ухилення від слідства. Підозрюваний хоч і проживає з сім'єю, проте у незареєстрованому шлюбі, є особою з інвалідністю II групи, а тому має право виїхати з України попри воєнний стан, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Адвокат священнослужителя подав апеляцію. У ній пропонував посадити священнослужителя під нічний домашній арешт (від 21:00 до 07:00) та одягнути йому електронний браслет. Однак Хмельницький апеляційний суд заяву адвоката відхилив і визнав рішення суду першої інстанції законним, обґрунтованим та вмотивованим.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • МузичнаХунта

    Для прихильників упц(мп)-СБУ повідомила про заочну підозру митрополиту УПЦ (МП), який благословив «приєднання» Луганська до рф

    Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ (МП) Василя Поворознюка, який співпрацює з російськими загарбниками у тимчасово захопленому місті.

    За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до кремля для участі у церемонії так званого «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу рф.

    Там він підтримав агресивну війну росії проти нашої держави та захоплення частини української території, у тому числі Луганщини.

    У травні того ж року Поворознюк був на засіданні «круглого столу», який проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Пасічника.

    Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником Кадирова виступив за прийняття так званої «резолюції», де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті.

    Крім того, у ході численних інтерв’ю для кремлівських пропагандистів фігурант героїзував російських окупантів та закликав до продовження війни проти України.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Поворознюку про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

    Раніше за поданням СБУ РНБО України застосувала до нього санкції.

    Оскільки клірик переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

    Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернігівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

keyboard_arrow_up