Тунель, дороги та нові автобуси: що зміниться у транспорті Хмельницького в 2020 році

Тунель, дороги та нові автобуси: що зміниться у транспорті Хмельницького в 2020 році
Перше фото — архів редакції, решта — ілюстративні
  • Наступного року в міськраді хочуть придбати для міста 10 автобусів. Стільки ж планують придбати і тролейбусів.

  • «Електронний квиток» має запрацювати у всьому комунальному транспорті.

  • Розпочнуть прокладання нової вулиці між Трудовою і Зарічанською.

На сайті ХМР з’явився проект рішення виконкому з програмою соціально-економічного розвитку на 2020 рік. У ній розписані плани щодо наступного року — що хочуть змінити у місті та у скільки це має обійтися. Серед переліченого є чимало проектів у сфері транспорту, зокрема й громадського. Ми обрали найголовніше та розповімо вам про них далі.

Тунель, вулиці та шляхопровід

Наступного року в Хмельницькому мають нарешті закінчити будівництво вулиці Січових Стрільців. Вона сполучатиме вулицю Панаса Мирного та Старокостянтинівське шосе. На завершення робіт мають витратити 13,565 мільйона гривень. Як ми вже писали раніше, загальна вартість нової вулиці — 29,8 мільйона гривень. Будує її ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56».

Розташування вулиці Січових стрільців

Також мають розпочати будівництво першої черги вулиці Мельникова, яка сполучатиме Зарічанську та Трудову. Витратити на це протягом року планують 19,155 мільйона гривень.

Відео дня
Приблизне розташування вулиці Мельникова (червона лінія)

Крім того, у міськраді планують виділити 500 тисяч гривень на завершення  проекту щодо нової вулиці, яка сполучатиме Західно-Окружну та Степана Бандери. Початок запланованої вулиці розташований біля зупинки «Електроніка», а кінець — неподалік перехрестя Західно-Окружної та Берегової.

Приблизне розташування вулиці між Західно-Окружною та Степана Бандери (червона лінія)

На розробку проекту автомобільного шляхопроводу через залізницю планують витратити 1 мільйон гривень. Вона сполучатиме Старокостянтинівське шосе та вулицю Толстого поряд із залізничним вокзалом. За словами заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка, розпочинати саме будівництво 2020 року поки не планується.

А от будівництво автомобільного тунелю під залізницею поки під питанням. Цей тунель буде розташований біля залізничної зупинки «Речовий ринок» та сполучатиме вулицю Будівельників та проїзд Геологів. За словами Андрія Бондаренка, проект на цей тунель вже виготовили. Ідею будівництва об’єкту запропонував депутат міськради Олександр Василишин. Він є власником ринку «Оптовик» на вулиці Геологів. Депутат обіцяв залучити кошти на будівництво з державного бюджету, проте чи вдасться йому це, поки невідомо. За словами Андрія Бондаренка, саме від державного фінансування залежить, чи почнуть будівництво 2020 року. Проте з міської скарбниці запланували виділити на це майже 2,575 мільйона гривень. Загальна вартість будівництва — 25,749 мільйона гривень.

Приблизне розташування тунелю та шляхопроводу (червоні лінії)

Автобуси та тролейбуси

2020 року для Хмельницького планується придбати новий транспорт — 10 автобусів та 10 тролейбусів. Придбають машини через фінансовий лізинг. Скарбниці міста це має обійтися у 149 мільйонів гривень. Крім того, протягом 2020 року планується повністю впровадити систему «Електронний квиток» у громадському транспорті комунальної власності.

Нагадаємо, що цього року для Хмельницького вже придбали 10 тролейбусів виробництва заводу «Богдан». Планували також купити 10 великогабаритних автобусів, проте грошей у бюджеті на це не вистачило.

Транспорт Хмельницького у 2019 році

У програмі соціально-економічного розвитку йдеться, що протягом перших дев’яти місяців року хмельничан та гостей міста перевозили 72 тролейбуси та 280 автобусів (включаючи малогабаритні). Тролейбусами перевезли 29,8 мільйона пасажирів, з яких 71,3% були пільговиками. Також завершили капітальний ремонт мосту на Старокостянтинівському шосе та 23 вулиць і тротуарів. Крім, того встановили дев’ять нових зупинок, з яких три мали електронне табло з графіком прибуття громадського транспорту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анастасия Яблонская

    А в лезнево коли почнуть ходити  тролейбуси з автономним ходом
  • Рома

    Коли будуть тролейбуси з автономним ходом
  • Петр Аріон

    Суми-космос!!.
  • Сіма

    А чому взагалі монополія на тролейбуси? Хіба не можуть підприємці також возити на тролейбусах. Хоча може не вигідно. Бо тролейбусне управління дотаційне. А якби працювали без дотацій, то булоб мінімум 5-6 грн. за проїзд

    Sidorcuk Masa reply Сіма

    Ага , да, ты видел с какими посвидченями, удостоверениями едут ети с сел с детьми в город???Разными, на любой вкус! Имели и имеют за чтоткупить- за паи ,за деньги с паев. Их , приезжих, в 220 раз больше, чем городских. Конечно проезд подымут, обласна рада как отец елементник- жигало, детей понаделывали, размножились по области, а денег давать не хочет. Вот им и всякие посвидченя и льготы и роздают, мол пусть государство и обеспечат, а государство - ето мы хмельничане. Нам начислчют много платить, за них и себя.

    То же самое и за газ и коммунальные, мы платим и за себя и за них. Газ должен быть по 2,4 а не по 9 грн То же и тепло , за них платим и за себя

    Rostislav Mantachka reply Sidorcuk Masa

    Навчись спочатку писати, а потім висловлюй свою думку. Теж мені міський найшовся. Люди із села і то краще напишуть по російськи!

    Sidorcuk Masa reply Rostislav Mantachka

    Пачему люди с села пишут по рускии лутше - етот вопрос не ко мне. Почему в хмельницком второй язык изучается в школах английский или немецкий, а в селах,  например в дунаевцах или ярмоленцах - второй язык в школах изучают руский, и книги руские выдают  - етот вопрос не ко мне. И почему в Донецке и Крыму только были русскоязычные школы - тоже вопрос не ко мне.

    Rostislav Mantachka reply Sidorcuk Masa

    Ти, чоловіче, навчись хоть якоїсь мови. "ето" такого слова у рос. мові не існує, є "это".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up