У Хмельницькому прискорили запуск нового маршруту та нових автобусів

У Хмельницькому прискорили запуск нового маршруту та нових автобусів
Колаж vsim.ua
  • Маршрут №3 з’явиться у Хмельницькому в грудні.

  • Тоді ж маршрут «Ракове — Гречани» почне обслуговувати новий перевізник.

Новий маршрут автобуса «Філармонія — Озерна» мав запрацювати 27 грудня. Цього ж дня хмельничан мав почати возити новий перевізник. Та все це трапиться раніше. Про це стало відомо сьогодні, 14 листопада. Відповідні рішення були прийняті під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Комунальне підприємство «Електротранс» достроково, 10 грудня, припинить обслуговувати маршрут №2 «Ракове — Гречани». Там його замінить новий перевізник — ПП «Автогаз-захід». Від 11 грудня хмельничан будуть возити великогабаритними низькопідлоговими автобусами.

Автобуси «Електротранс», що їздили на маршруті №2, не будуть простоювати в гаражі. Вони будуть обслуговувати новий маршрут №3, що сполучатиме філармонію та мікрорайон Озерна. Пролягатиме він вулицями Панаса Мирного, Озерною, Степана Бандери та Кам’янецькою. Розворот маршруту буде поряд із Кам’янецьким переїздом.

Відео дня

Як ми вже писали раніше, перевізник «Автогаз-захід» мав намір випустити на маршрут №2 двосекційні автобуси («гармошки»). Для цього 12 листопада один такий автобус проїхався вулицями міста. Зрештою з’ясували, що використовувати в умовах Хмельницького такий транспорт неможливо.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Сергія Шепурєва, проблем було кілька. Наприклад, автобус наїжджав на бордюри на перехрестях вулиць Чорновола та Трудової, а також Проскурівського підпілля та Кам’янецької. Крім того, під час зупинок автобус перекривав пішохідні переходи та виїзди з кварталів.

Нагадаємо, що у КП «Електротранс» вирішили позбутися 12 старих тролейбусів. Сьогодні, 14 листопада, на засідання виконкому передали питання ліквідації тролейбусів на розгляд депутатів міськради.

Читайте також: У Хмельницькому вже виготовили електронні квитки. Хто і коли їх отримає

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анатолий Хилюк

    тролейбус N4 (15а) б краще стати кільцевим “Автовокзал N2-Пивозавод-Обласна лікарня-Ринок Дубово-вул.Купріна-вул.Каменцька-Плаза Либідь-Поліклініка N1-вул.Шевченка-Залізничний вокзал”
  • Сергей Кизилов

    Пробки захлестнули місто
  • Valentyn

    І ще один маршрут по Кам'янецькій... В Гречани і Раково не доберешся: транспорту мало, а народу багато, зате 21/22 ходять майже кожні п'ять хвилин, завжди напівпусті.
    Транспортники, в чому ваша логіка?
  • Сіма

    У Маріуполі за один рік купили 130 автобусів і тролейбусів. А у Хмельницькому максимум 10 за рік можуть купити.  Маріуполь по чисельності населення трохи більший за Хмельницький. Що ж заважає Симчишину оновити радикально громадський транспорт? Ну відповідь очевидна. Чи він тільки здатний діяти радикально лише стоячи на майдані і обманюючи людей? Через рік у нього зявиться знову така можливість, але наслідки будуть інші. Йому вже мало хто повірить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up