У Хмельницькому хочуть розібрати на запчастини 12 тролейбусів

У Хмельницькому хочуть розібрати на запчастини 12 тролейбусів
  • Долю «рогатих» ще мають вирішити депутати міськради.

  • Машини до використання вже не придатні та простоюють у депо по кілька років.

12 хмельницьких тролейбусів можуть завершити свій «життєвий шлях». У комунальному підприємстві «Електротранс» хочуть розібрати їх на запчастини, а все, що залишиться, — здати на металобрухт. Там підготували документи на списання транспортних засобів. А завтра, 14 листопада, це питання розглядатимуть на засіданні виконавчого комітету міської ради. Відповідний проект рішення розміщений на сайті Хмельницької міськради.

Документом пропонується передати питання ліквідації тролейбусів на розгляд депутатів міськради, тобто на наступну сесію. Списати хочуть 12 машин марки «ЗіУ» трьох моделей — «9В», «682В» та «682Г». Найстаріший тролейбус випущений 1985 року, найновіший — 1993-го. У проекті рішення вказано, що транспортні засоби непридатні до подальшого використання.

За словами головного інженера КП «Електротранс» Олексія Ковтуна, тролейбуси вже вичерпали свій технічний, моральний та фізичний ресурс. Він розповів, що машини розберуть, певні частини залишать, а від решти позбудуться.

Відео дня

— Все, що придатніше до використання або підлягає відновленню, залишається на підприємстві й здається на склад. Більшість основних агрегатів, таких як тяговий двигун, головні передачі, мости, колісні барабани, зазвичай ще придатні до використання або відновлюються. Непридатними зазвичай виявляються кузов, рама та сидіння. Також часто не доцільно в подальшому використовувати компресорні агрегати, які відпрацювали по декілька мільйонів годин. Це все здається на металобрухт, а виручені гроші перераховують на казначейський рахунок міста, — розповів Олексій Ковтун журналістам vsim.ua.

За словами головного інженера «Електротрансу», тролейбуси, які планується списати, не використовуються в середньому два—три роки. Цьогоріч машини списуватимуть вперше. Востаннє це робили 2017 року. Тоді «пішли з життя» сім тролейбусів.

Нагадаємо, що у вересні цього року на вулиці Хмельницького виїхали п’ять нових тролейбусів виробництва луцького заводу «Богдан». Гроші за них виплачуватимуть протягом трьох років. «Рогаті» можуть їхати автономно на відстань до п’яти кілометрів. Це дозволить їм об’їхати незначні перешкоди, наприклад, ДТП.

А цього місяця, до 20 листопада, у Хмельницький мають надійти ще п’ять тролейбусів з того ж заводу «Богдан». Вони зможуть їздити автономно відстань до 21 кілометра. У міськраді запланували створити новий тролейбусний маршрут, який пройде через ділянки без контактної мережі. За попередньої інформацією, він матиме №4 та сполучатиме завод «Катіон» і мікрорайон Ракове. Проляже маршрут такими вулицями: Тернопільська, Кам’янецька, Купріна, Красовського, Чорновола, Майборського, Гарнізонна, Довженка. Карту ви можете переглянути у нашому матеріалі за посиланням.

Як ми повідомляли раніше, для «Електротрансу» мали придбати 10 нових великогабаритних автобусів. Але це питання довелося відкласти. Заступник міського голови Андрій Бондаренко розповідав, що кошти на придбання автобусів довелося спрямувати на інші першочергові видатки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Василь

    Один раритет вже стояв на пляжі, всі знають що з нього зробили...
  • dema gelevatyj

    А хіба не можно залишити хоч одну стару машину як рарітет , для історії транспорту міста. Наприклад 1985 року

    Valentyn reply dema gelevatyj

    Ідея хороша, але машина 1985 року випуску в якості музейного експоната - не найкращий варіант.
    А от тролейбус №146 1981 року випуску, або №152 - останній з пониженою задньою площадкою, більше би підійшли.
    Проблема тільки в фінансах і тому, що нікому це не потрібно...
  • сержант

    виробник завод iменi Урiцького з мiста Енгельс, давав термiн експлуатацii - 15 рокiв
  • сержант

    оновлюють тролейбусний парк, це добре

    то що ЗiУ в нас ще працюють даже на рашке дивуються
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up