У хмельницьких тролейбусах рахуватимуть пасажирів. Що може змінитися

У хмельницьких тролейбусах рахуватимуть пасажирів. Що може змінитися
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • У березні в міських тролейбусах рахуватимуть пасажирів.

  • Що може змінитися після підрахунку у роботі електротранспорту?

Із 11 по 17 березня спеціально створена робоча група рахуватиме пасажирів у хмельницьких тролейбусах. Робитимуть це для того, аби мати реальне уявлення про пасажиропотік.. За поясненнями, для чого це роблять, журналісти vsim.ua звернулися до заступника міського голови Андрія Бондаренка. Саме він очолює робочу групу з проведення обстеження пасажиропотоків.

Для чого рахують пасажирів

У Хмельницькій міській раді вважають, що кількість пасажирів, що не платять за проїзд у тролейбусах, зросла. Тому і вирішили провести підрахунок пасажирів. Це необхідно для того, аби встановити рівень відшкодування КП “Електротранс” за перевезення пільгових категорій населення.

  • Зараз дуже сильно змінилася структура пасажиропотоку. Кількість людей, які платять за проїзд, різко знизилася. Частково це тому, що мешканці міста пересідають на приватний транспорт. Багато людей також виїжджають за кордон.

    Відео дня
    /li>

Як і хто рахуватиме

Для проведення обстеження пасажиропотоку міська рада створила робочу групу. В її складі працюватимуть чиновники міськради. Рішення про створення групи ухвалили в четвер, 28 лютого, на засіданні виконавчого комітету.

СКЛАД

робочої групи з проведення обстеження пасажиропотоків на  маршрутах міського електричного транспорту

Голова робочої групи: Бондаренко Андрій Євгенович, заступник міського голови.

Заступник голови робочої групи: Шепурев Сергій Валерійович, заступник начальника управління транспорту та зв’язку.

Секретар робочої групи: Костик Костянтин Олександрович, завідувач сектору контролю управління транспорту та зв’язку.

Відповідальна особа за обробку матеріалів: Чайка Галина Іванівна, головний бухгалтер управління транспорту та зв’язку.

Члени робочої групи:

Антонюк Вадим Васильович. головний спеціаліст управління організаційно-інформаційної роботи  та контролю;

Костенецький Олег Ігоревич, головний спеціаліст управління транспорту та зв’язку;

Отрощенко Сергій Володимирович, заступник завідувача загального відділу;

Покрова Сергій Григорович, заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності  фінансового управління;

Полтолярна Тетяна Миколаївна, заступник начальника відділу пільг управління праці та соціального захисту населення;

Синчук Віталій Віталійович, головний спеціаліст відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства;

Смолінський Юрій Іванович головний спеціаліст управління транспорту та зв’язку.

Виконуючий обов’язки начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурєв розповів, що до роботи залучатимуться також працівники КП “Електротранс”. Слідкуватимуть за кількістю людей та за їх платою за проїзд.

  • Члени створеної групи працюватимуть у тролейбусах разом із кондукторами. В нас є складений графік, згідно з яким на тому чи іншому маршруті працюватиме певна кількість людей. Пасажиропотік буде відстежуватись за тим, скільки пасажирів заходить і виходить із транспорту. Також фіксуватиметься кількість людей, які платять за проїзд, а також ті, хто користується правом на пільгове перевезення, - зазначив Сергій Шепурєв.

Реальний пасажиропотік можна буде дізнатися після впровадження Е-квитка

Завдяки підрахунку міська рада сподівається отримати реальне співвідношення платних і неплатних пасажирів. На основі цього вони можуть визначити рівень відшкодування КП “Електротранс”. Однак Андрій Бондаренко додає, що результати підрахунку будуть використані також при впровадженні електронного квитка.

  • Ми не можемо сказати, повністю чи не повністю відшкодовувалось. Повністю ніколи не було. Підрахунок треба провести для того, аби максимально наблизити відшкодування до реальних цифр. Крім того, реально дізнатися пасажиропотік допоможе тільки електронний квиток, - сказав заступник міського голови.

Рішення про впровадження Е-квитка уже є. Андрій Бондаренко розповідає, що договір наразі підписаний. Поки тривають підготовчі процедури до реалізації послуги. За його словами, частину валідаторів закупили ще два роки тому. Їх доставлять упродовж першого півріччя цього року. Виготовлені також картки для пільгових категорій громадян, пізніше картками буде забезпечена решта населення.

За словами Андрія Бондаренка, в електронному квитку може діяти обмеження на кількість поїздок - 30. Але є ймовірність, що їх кількість збільшать. Але якою вона буде, поки невідомо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сіма

    Менше пасажирів більша вартість проїзду. Або буде підвищення вартості проїзду, або буде різниця покриватись за рахунок платників податків незалежно від того чи вони користуються послугами комунального транспорту чи ні. Ще один вихід це зменшення кількості одиниць рухомого складу і відповідно збільшення інтервалів руху транспорту. Що вибере свободівська влада покаже час. Переконаний що виберуть покриття різниці із бюджету, щоб пропіаритись.
  • Мастер Автополив

    Б***н, да народу уезжает из клоаки на***н. Льготников теперь куча добавилась. Кто будет платить, едешь вечером , 15% платит.
  • Олександр Крамар

    Тепер всіх, хто не заплатив за проїзд (зайців) вважатимуть пільговиками.
  • Александр Хмарук

    У всьому світі робить це електронна система (об'єктивно) тільки в рідному місті є  лишні гроші на супер команди рахівників які перевершать якусь там техніку ( по витратах то точно).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up