У Хмельницькому хочуть розробити порядок використання електросамокатів (ОПИТУВАННЯ)

У Хмельницькому хочуть розробити порядок використання електросамокатів (ОПИТУВАННЯ)
  • Таке рішення виникло в зв’язку з численними скаргами хмельничан на користувачів екотранспорту. 

Використання електросамокатів в Хмельницькому хочуть врегулювати на законодавчому рівні. З таким проханням у міській раді звернулися до Уряду. Та допоки керівництво країни відреагує, в громаді вирішили паралельно розробити правила використання електросамокатів. Для цього найближчим часом створять робочу групу, яка складатиметься із представників поліції та муніципальної дружини.

В мерії кажуть, для подібних нововведень є підстави. 

“Наразі маємо скарги громадян стосовно водіїв самокатів. Але поліції важко працювати з цією категорією водіїв без законодавчого підґрунтя. Також набуває популярності бізнес з прокату”, - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук. 

Відео дня

До слова, журналіст vsim.ua нещодавно також була свідком того, як хлопець на електросамокаті на шаленій швидкості збив школяра На щастя, хлопчик не постраждав. 

Правила для юзерів електросамокатів розроблятимуть впродовж наступних кількох тижнів. Долучитися до цього пропонують і хмельничанам. Пропозиції можна писати офіційно в міську раду або у соцмережах Миколі Ваврищуку. 

Потім норми винесуть на розгляд виконавчого комітету і сесії міської ради.

Тим часом хмельничани вже почали активно писати свої пропозиції:

  • “Обов'язково використання шолома. Обов'язково при перетині дороги по пішохідному переході спішитись та вести самокат. Заборонити використання самокатів більш ніж 1 особою одночасно Обмежити швидкість руху при пересуванні пішохідними зонами”, - пише Володимир Падалко.
  • “Пропоную щоб усі проходили тест на знання ПДД і видавалось відповідне посвідчення, як в Польщі на велосипед”, - зазначає Юрій Лавров.

 

Опитування

Як ви вважаєте, потрібні законодавчі норми для користувачів електросамокатів?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Екатерина Горленко

    Замість правил- велодоріжки. Електро транспорт - досить непогана альтернатива звичайному... але потрібна інфраструктура , причому по всьому місту
  • Лорка Хмельницька

    Хай зроблять спочатку велодоріжки, придатні для самокатів
  • Рома Гаврилюк

    Перш ніж забороняти самокатам рухатися по тротуарах потрібно зробити велодоріжки по місту або заборонити автомобілям паркуватися по правій частині дороги. Попробуйте проїхатися на самокаті біля машин і врізатися у двері машини що відкриваються а потім думайте чи варто самокатами їздити по дорозі. Спочатку умови, а потім правила. Я вже більше року водій електросамокату і ні одної ДТП, але основний мій маршрут по Прибузькій і пішоходів на велодоріжках також вистачає.

    Nikolay reply Рома Гаврилюк

    Неможна самокати випускати на дорогу, зовсім. По перше це небезпечно, по другий по краю дороги люки. Нажаль велодоріжки не з асфальту а з плитки теж не дуже гарна ідея для маленьких коліс самоката. Навіть на велосипеді відчуваєш незручності
  • Яна Таро

    Варто коригувати це все, неодноразово натикалась на таких їздунів - літають там де хочуть ,хай їздять по дорозі де транспорт, багато в світі випадків - коли збивали пішохода на смерть !!!

    Nikolay reply Яна Таро

    Бажаєте смерті самокатчика, а водію тюрьми? Якщо їх випускати на дорогу. До того ж навіть на велосипеді по дорозі можно їхати не всій категорії велосипедистів. Наприклад неможна дітям

keyboard_arrow_up