У Хмельницькому презентували сім нових тролейбусів

У Хмельницькому презентували сім нових тролейбусів
  • Новенькі "Богдани" вже від сьогодні, 27 січня, кататимуться вулицями міста.
  • Крім нових рогатих, "Електротранс" представив ще один капітально відремонтований тролейбус.

Сьогодні, 27 січня, у "Електротрансі" презентували сім нових "Богданів". Синьо-білі "рогаті" вже готуються вийти в рейс. Вони низькопідлогові та обладнані пандусами для людей з особливими потребами. Всередині кожного тролейбуса вмонтовано інформаційний екран та відеореєстратор. 

- Ми вже оновили близько 30% усього тролейбусного парку. Старий тролейбус споживає близько 120 кіловат електроенергії в годину, досить потужний двигун. Двигун у новому не відрізняється, але при спуску він економить понад 40% енергії, - розповідає директор КП "Електротранс" Віктор Паламарчук. 

Відео дня

Разом із новими "Богданами" вулицями Хмельницького буде кататися ще один капітально відремонтований тролейбус. Його пофарбували в патріотичні кольори, а по боках зобразили герб Хмельницького. На відновлення "рогатого" витратили 800 тисяч гривень.  

В минулому році з бюджету виділили близько 13 мільйонів гривень безповоротної допомоги КП "Електротранс". Ще понад 12 мільйонів пішло на відшкодування перевезень пільгових категорій. 

В кінці лютого у міській раді планують виділити кошти, аби придбати 4 тролейбуси на автономному ходу. Такі "рогаті" можуть їздити на акумуляторі до 15 кілометрів. Їх хочуть запустити по тих маршрутах, де нема тролейбусних ліній. 

- Спочатку ми хотіли побудувати нові тролейбусні лінії. Вони мали б з'єднати Ракове та Львівське шосе через вулицю Толстого, а також продовжити маршрут № 15 і з'єднати Дубове та Ракове по вулиці Красовського та Чорновола. Але вартість цього - близько 60 мільйонів гривень. Це великі гроші. Тому і виникла ідея придбати дуобуси. Вони обійдуться десь в 9 мільйонів гривень, - пояснює міський голова Олександр Симчишин. 

Нові "Богдани" обладнані зручними сидіннямиТролейбуси обладнані моніторами"Богдани" мають відеореєстратор та GPS-навігаторНовими тролейбусами проїхались перші пасажири

Старий "рогатий" оновили за 800 тисяч гривеньТак виглядає салон оновленого тролейбуса

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Шемчук Віктор

    побільше б цих тролейбусів . та й маршрутки пора замінити на нормальні великі автобуси
  • Кононов Максим

    По мне лучше бы все старые обновили, поставили эти новые моторы, сидушки но кузов оставили тот же. Они гораздно удобнее любого нового
  • Іра

    тільки чого вони риплять, башка розривається як їхати
  • myname

    Салон оновленого тролейбуса - просто бомба.

    Треба ще раз його оновити, шоб тіки поручні були, так більше людей влізе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up