У Хмельницькому відновлять автобус №15 до Шаровечки

У Хмельницькому відновлять автобус №15 до Шаровечки
Ілюстративний колаж
  • Обслуговувати маршрут тимчасово будуть комунальними автобусами.

  • «Електротранс» буде перевізником принаймні три місяці.

Більш як рік мешканців Шаровечки не мають повноцінного сполучення з Хмельницьким. Маршрут №15, який охоплював «ближнє» та «дальнє» село, не працює. Обслуговує мешканців села автобус до Мацьківців, але він заїжджає тільки у «ближню» Шаровечку. Така ситуація незручна й для мешканців Мацьківців, які втрачають час на заїзд до Шаровечки.

У травні цього року в управління транспорту міськради проводили конкурс перевізників. Маршрут №15 тоді залишився єдиним, на якого не знайшли оператора.

У червні заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук розповів, що маршрут №15 запрацює у вересні. На нього «поставлять» автобуси комунального підприємства «Електротранс».

Відео дня

Днями на сайті міськради з’явився проєкт рішення виконкому, яким пропонується призначити «Електротранс» тимчасовим перевізником на маршрут №15. Термін призначення — три місяці. Доти має бути проведений конкурс перевізників, на якому визначать постійного оператора. Це може бути як «Електротранс», як і інший перевізник. В такому випадку договір укладається на один або п’ять років.

Нагадаємо, що у Хмельницькому планують відновити автобусний маршрут №8, який сполучатиме Озерну та Ракове. Він пролягатиме через центральну частину міста. Проєктом рішення виконкому пропонується призначити перевізником на цей маршрут комунальне підприємство «Електротранс» терміном на три місяці. Більше про маршрут читайте в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up