Маршрут №15 до Шаровечки не працює рік. Коли його відновлять?

Маршрут №15 до Шаровечки не працює рік. Коли його відновлять?
Ілюстративне фото
  • Маршрут не обслуговують близько року.

  • Мешканці користують автобусом на Мацьківці, але це незручно всім.

  • У міськраді назвали термін, коли маршрут має відновити роботу.

Вже близько року мешканці села Шаровечка Хмельницької ОТГ не мають повноцінного сполучення з містом. Раніше маршрут №15 обслуговувало ТОВ «Хмельницьке таксі», яке відмовилося це робити через нерентабельність, а до того — ТОВ «Сатурн».

Зараз мешканці Шаровечки мають змогу доїхати до Хмельницького та повернутися автобусом, який прямує до Мацьківців. Він заїжджає у «ближню» частину Шаровечки. Раніше заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук розповідав журналісту vsim.ua, що така ситуація незручна для мешканців обох сіл.

Жителі Шаровечки хочуть, аби автобус заїжджав трохи далі у село. А мешканців Мацьківці через заїзд автобуса у Шаровечку щоразу втрачають 10-12 хвилин.

Відео дня

Місяць тому, 18 травня, в управління транспорту міськради відбувся конкурс перевізників, на якому шукали перевізників для шести приміських маршрутів, серед яких і №15. В результаті він виявився єдиним, який так і залишився без оператора. Жодна фірма обслуговувати його не захотіла.

Відновити маршрут №15 планують 1 вересня. Про це сьогодні, 21 червня, під час телефонної лінії розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. За його словами, у Шаровечку планують запустити комунальний автобус, тобто «Електротрансу». Автобус прямуватиме до дачного масиву «Шаровечка-2». Про це йдеться у повідомленні на сайті Хмельницької міської ради.

— Плануємо з 1 вересня цього року запустити комунальний автобус по цьому маршруту. Ми розуміємо, що маршрут може бути збитковим, але він там необхідний. За результатами проведеного конкурсу жоден з приватних перевізників не виявив бажання працювати тут, тому було прийнято таке рішення, — розповів чиновник.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Електротранс» уклало договір на придбання дев’яти нових автобусів марки «Ataman», в тому числі восьми міських та одного приміського. Станом на 8 червня три автобуси, а саме два міських та один приміський, вже були на підприємстві. Постачання ще шести на той момент очікувалося до кінця літа. Загальна вартість автобусів складає понад 23,6 мільйона гривень.

Вісім міських автобусів планується запустити на маршрути №4 та №5. Вони сполучатимуть центр міста з мікрорайонами Ружична та Лезневе відповідно. Аби мати можливість обслуговувати маршрути — міські та приміські — «Електротранс» повинен:

У першому випадку договір укладається на п’ять років, у другому — на три місяці з подальшим проведенням конкурсу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Дарина Кальмучина

    А 51 Автобус його взагалі не має 🤔😡???????
  • Надежда Добронос

    А маршрут автобуса 9 куди діли????!!!!
  • Світлана Шушвар

    А МАРШРУТКА 39 А, КОЛИ ВІДНОВИТЬ СВОЮ РОБОТУ?
  • Ирина Ирина

    А маршрут буса 36? Чому відмінили?

keyboard_arrow_up