У Хмельницькому з’явиться тролейбус-гармошка. Дізналися деталі

У Хмельницькому з’явиться тролейбус-гармошка. Дізналися деталі
Тут і далі — фото з системи електронних закупівель «Prozorro»
  • Після багаторічної перерви на вулиці міста виїде двосекційний тролейбус.
  • Разом з ним Хмельницький отримає чотири звичайних «рогатих».
  • Дізнавайтеся, у скільки це обійдеться та що ще хочуть купити.

Комунальне підприємство «Електротранс» придбає п’ять вживаних тролейбусів «Skoda». Відповідний договір вже уклали з постачальником. Вартість тролейбусів складає 106,5 тисячі євро або майже 3,9 мільйона гривень за курсом НБУ на сьогодні, 4 жовтня. Фірмою-постачальником є чеська «Zedexo». Такі дані є у системі електронних закупівель «Prozorro». Далі розповідаємо про окрему модель окремо.

Що відомо про придбані тролейбуси

Škoda 24Tr Irisbus Citibus

  • Відео дня
    /li>

Škoda 25Tr IrisbusCitelis

Директор «Електротрансу» Сергій Бобух у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що перший тролейбус надійде до Хмельницького орієнтовно до 14 жовтня, ще один — до кінця року, а решта — до травня 2023-го.

Придбані тролейбуси не будуть закріплені за окремими маршрутами, а працюватимуть на різних:

— Там, де буде дозволяти пропускна здатність вулиць нашого міста, там будуть працювати зчленовані (гармошка — прим. авт.), а решта буде, так, як і інші, їздити по всьому місту, — розповів Сергій Бобух.

Що ще купуватимуть

Крім того, «Електротранс» також планує придбати ще один чеський тролейбус моделі «Škoda 24Tr Irisbus». Його вартість оцінили у 21 000 євро або ж 768 тисяч гривень. Тендер на закупівлю тролейбуса був оголошений вчора, 3 жовтня, переможця, який буде постачальником, планують визначити на аукціоні 20 жовтня.

Нагадаємо, що раніше «Електротранс» оголосив про закупівлю п’яти вживаних автобусів «Solaris Urbino 12» польського виробника. Вартість кожного оцінили приблизно у 256 тисяч гривень.

Автобуси мають бути великогабаритними, низькопідлоговими, не раніше 2007 року випуску, мати загалом 98 місць (сидячих та стоячих). Дізнатися більше про автобуси та переглянути фото можна в окремому матеріалі.

Фото Škoda 24Tr Irisbus Citibus

Фото Škoda 25Tr IrisbusCitelis

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Игорь Лобашов

    Сократили бы контролёров,ещё б на один хватило! На каждой остановке по двое как грибы торчат,тот билет уже рвать негде! Бесит уже!
  • Читач32

    Це просто супер, адже в них ми оплочуємо проїзд офіційно і з податками в наше місто, а не як в маршрутках чорний нал, доречі про якість то нові богдани вже вкрились іржою.
  • Татьяна Голюк

    Тролейбуси в сторону Ракової ходять жахливо, то їдуть всі один за одним з невеликим інтервалом, потім великий проміжок, і їдуть маршрутки( а тролейбуси всі стоять на кінцевій) далі знов один за одним. Ходять слухи, що водії маршруток башляють ,щоб забрати людей, які скопилися, а водіям тролейбусів всерівно фіксована зарплата, і їм по барабану! Куди дивляться диспетчера!
  • Антоніна Омельченко

    Щеб  графік руху розробили, а то до години приходиться чекати, і то в години пік.

keyboard_arrow_up