Вживані автобуси для Хмельницького: які хочуть купити та за скільки

Вживані автобуси для Хмельницького: які хочуть купити та за скільки
Тут і далі — фото з сайту commons.wikimedia.org
  • «Електротранс» хоче придбати польські «Solaris».

  • Один автобус оцінили у 256 тисяч.

  • Дізнавайтеся деталі.

Комунальне підприємство «Електротранс» має намір придбати п’ять вживаних автобусів польського виробника. Днями, 23 вересня, був оголошений тендер на постачання. Відповідна інформація опублікована на сайті «Prozorro».

Вартість автобусів разом із супутніми витратами оцінюється у 35 тисяч євро. Це майже 1,3 мільйона гривень за курсом НБУ станом на сьогодні, 26 вересня. Таким чином ціна за одиницю складає близько 256 тисяч гривень. В процесі торгів, які заплановані на 10 жовтня, ціна може бути знижена.

Згідно з технічною специфікацією, постачальник має продати автобуси моделі «Solaris Urbino 12» (або аналогічні) з такими технічними характеристиками:

Відео дня

Автобуси мають бути доставлені на підприємство до кінця цього року.

Додамо також, що минулого тижня, 22 вересня, заступник міського голови Микола Ваврищук у своєму Facebook написав, що комунальні середньогабаритні автобуси випустять на маршрут №35. У коментарях до цього ж посту він написав, що цього року великогабаритні автобуси планують випустити на маршрути №29 та №49. Чи буде їх обслуговувати приватний перевізник або комунальний «Електротранс», чиновник не уточнив.

Нагадаємо, що в «Електротрансі» також мали намір придбати вживані тролейбуси «Skoda». Раніше підприємство не мало досвіду купівлі ні вживаних машин, ні машин європейських виробників. У технічній специфікації передбачили дві моделі — «Škoda 24Tr Irisbus» (чотири одиниці) та «Škoda 25Tr Irisbus» (одна одиниця). Друга модель — це двосекційний тролейбус, який називають «гармошкою».

Вартість купівлі п’яти тролейбусів оцінили у 125 тисяч євро або ж майже 4,7 мільйона гривень за курсом НБУ станом на 16 серпня. Закупівлю тролейбусів оголошували двічі — 26 липня та 12 серпня. В обох випадках визначити переможця не вдалося, адже було замало учасників.

9 вересня оголосили ще одну закупівлю — хотіли купити один тролейбус «Škoda 24Tr Irisbus» за 21 тисячу євро. Але й цього разу закупівля була невдалою з тієї ж причини. Якщо «Електротрансу» вже ж вдасться придбати тролейбуси, ми опублікуємо про це окремий матеріал.

Krakov, Stare Miasto, autobus Solaris.JPG

New Solaris Urbino 12, Gdańsk.JPG

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Vadim Muliar

    Європейський секонд хенд
  • Роганська Людмила

    Для маршрутів 29 та 49 треба 24 автобуси
    В ідеалі гармошки, а ще краще тролейбуси
  • читач34

    Чому все на озерну? Приїдьте зранку на Гречани і спробуйте звідти виїхати в час пік! Чи забули, скільки мікрорайонів в Хмельницькому?
  • IGOR

    8, 35, а в перспективе 29 и 49... То есть снова всё на Озёрную... Создаётся впечатление, что Хмельницкий это теперь только Озёрная, а остальные микрорайоны его агломерация.

keyboard_arrow_up