У Хмельницькому з’являться нові велодоріжки: місця та вартість (КАРТА)

У Хмельницькому з’являться нові велодоріжки: місця та вартість (КАРТА)
Велодоріжка на Прибузькій. Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Доріжки та смуги робитимуть на трьох вулицях міста.

  • Цього року на роботи витратять понад 3,1 мільйона гривень.

Цього року в Хмельницькому дбатимуть не тільки про автомобілістів, а й про велосипедистів. На трьох вулицях міста будуть облаштовувати велосипедні доріжки та смуги. Ми подали запит до управління житлово-комунального господарства. У відповідь отримали інформацію про те, де саме будуть облаштовувати велодоріжки та скільки грошей на це витратять.

Старокостянтинівське шосе зробили доступним для велосипедистів ще влітку 2019 року. Тоді нанесли розмітку велосмуги, але ненадовго. Свої дії комунальники не погодили з патрульною поліцією. Ті в свою чергу видали припис розмітку велосмуги ліквідувати, що комунальники й зробили.

Цього року на Старокостянтинівському шосе таки з’явиться велодоріжка. Від Зарічанської вона йтиме до АЗС «OKKO» зі сторони заправки. Від АЗС до Прибузької будуть дві велосмуги з обох сторін шосе. За словами начальника відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Олександра Ковальчука, всі роботи на Старокостянтинівському шосе вже погодили з патрульною поліцією. Вартість велодоріжки та велосмуг складає 2 527 433 гривні, з них 878 380 гривень мають витратити цього року. Роботи мають розпочати у червні 2019-го, а завершити у 2021 році.

Відео дня

Продовжать облаштування велодоріжки на Прибузькій від Кам’янецької до Старокостянтинівського шосе. Доріжка розташована на одному боці вулиці — зі сторони Юності. Всі роботи мають завершити у серпні цього року. Загальна вартість доріжки складає 5 422 179 гривень. Цього року мають витратити 2 168 222 гривні.

Облаштують для велосипедистів і вулицю Трудову. На ділянці від Прибузької до Заводської буде одна вело-пішохідна доріжка — зі сторони цукрового заводу. Від Заводської до Чорновола облаштують велосмуги з обох боків вулиці. Розпочати роботи мають у липні цього року, а завершити у 2021-му. Загальна вартість робіт складає 3 324 829 гривень, з них 100 000 мають витрати цього року. Переглядайте розташування всіх велодоріжок на карті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Лесовой К.

    Масса тротуаров в ужасном состоянии, причём не на задворках каких и десятками лет. Хоть старое ремонтируйте по чуть-чуть, а не где громче орут.
  • Марина Владимировна Зарванская

    Чудово, чекаю ще велосмуги чи велодоріжки по Кам'янецькій до південно-західного району.А взагалі велосмуги передбачені законом і якраз мають проходити там, де вздовж дороги паркуються машини.
  • Sergey Podolia

    Шановний пане мер витрачати кошти міського бюджету це для вас дуже цікаво , а чому не вимагаєте якості і гарантії на десятиліття тієж самої наприклад бруківки , яка через рік ваших тендерних підрядників вже просто починає  розлазиться , і ота ваша гучна робота коту під хвіст , окрім тих коштів що в карманах осядуть. 👍
  • Юрий Бутенко

    переход возле лебидь плазі подземний позорище))лестница ушатаная мрамор отваливается фу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up