У Центрі «Volkswagen» збив 12-річну дівчинку

У Центрі «Volkswagen» збив 12-річну дівчинку
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Дитину госпіталізували до травматології. 

Дорожньо-транспортна пригода сталася у понеділок, 18 грудня, на перехресті вулиць Свободи та Прибузької.

В поліції розповіли, що близько 17:45 години 12-річна дівчинка переходила дорогу по регульованому пішохідному переходу. В цей час її збив легковик «Volkswagen». Внаслідок аварії дитина травмувалась. Її госпіталізували до травматологічного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні.

За кермом легковика була 37-річна хмельничанка. За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.

Відео дня

Нагадаємо, що в темну пору доби слід бути дуже обережним на дорогах, дотримуватись правил дорожнього руху, враховувати погодні умови та носити світловідбиваючі елементи на одязі коли немає денного світла. 

Як носити світловідбивачі

Поліцейські зазначають, що світловідбивачі у 6 разів зменшують ризик аварії за участю пішохода. Натомість у пішоходів, які мають на одязі світловідбиваючі елементи, на 85% нижчий шанс потрапити в аварію.

Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світловідбиваючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів.

Колір верхнього одягу також відіграє чимале значення. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 метрів, а зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 метрів.

Світловідбивачі на одяг можна чіпляти по-різному: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки. Головне, аби предмет вільно «рухався».

Куди краще прикріпити світловідбивачі дитині:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up