Валідатори замість кондукторів: хмельницькі тролейбуси перейдуть на електронні квитки

Валідатори замість кондукторів: хмельницькі тролейбуси перейдуть на електронні квитки
  • Хмельничани зможуть придбати квитки тривалого користування у вигляді безконтактних карток.
  • Для цього "Електротранс" закупив 85 валідаторів, які видаватимуть пасажирам квитки. 
  • Директор підприємства обіцяє, що система запрацює вже з березня. 

У Хмельницькому вже скоро йтимуть в ногу з часом. Поряд зі звичайними одноразовими проїзними квитками планують запровадити квитки тривалого користування. Вони діятимуть у вигляді безконтактних карток. Проте система поки запрацює лише у міських тролейбусах. В КП "Електротранс" вже закупили 85 пристроїв, які видаватимуть пасажирам квитки.

- Вчора у Верховній Раді прийняли закон про електронний квиток. Але ми до цього готувались ще раніше. В кінці грудня ми закупили 85 валідаторів. Зараз вже почали проводити навчання для кондукторів, - розповідає vsim.ua директор підприємства Віктор Паламарчук. 

На валідатори "Електротранс" витратив трохи більше 1 мільйона гривень. На кожному квитку, який він видаватиме, буде вказано номер тролейбусу, маршрут, а також дата, коли проїздний документ був придбаний.

Відео дня

- Це стимулюватиме кондукторів не продавати старі використані квитки. І ми знатимемо справжній пасажиропотік у тролейбусах, - каже Віктор Паламарчук. 

В управлінні транспорту та зв'язку кажуть, що спочатку будуть лише привчати людей до карток. 

- Спочатку ми вчитимемо населення. В кондуктора буде електронна картка. Заходячи в тролейбус, пасажир сплачуватиме кошти, а кондуктор через електронну картку і валідатор видаватиме квиток, - пояснює заступник начальника управління Сергій Шепурєв. 

Читайте також: Без голосу в маршрутці: чому не всі хмельницькі водії включають "озвучку"

Дай п'ять: чому вартість проїзду у Хмельницькому хочуть підняти і чи поліпшиться якість перевезень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Юрій Пилипчук

    Тобто можна буде використовувати платіжну картку PayPass?

    Алина323 reply Юрій Пилипчук

    ні

    потрібно використовувати чіповану картку, яку запиляє (через пару років) "хмельницькТРАНС" - купляти її, поповняти її і нею ж валідувати поїздку в тролейбусі. Тобто сивим дебілам лишились всього нічого - як поставити пристрої для продажу карток, термінали для їх поповнення. Але вони ляпнули так.. чисто "ми йдемо в ногу зі світом" без розуміння що стоїть за реалізацією цього...

    чисто як адміністрація хмеля ))) аби *изданути що попало..

    але головне що ? правильно! щоб ДІмасика Нагуту - нагнули і посадили ;)
  • Volodymyr Varda

    Молодці. В Польші вже давно подібна система працює -- ви на вірному шляху.

    Алина323 reply Volodymyr Varda

    Володя до DUBAI не добрався ? Бачив лише "систему" в Польщі ?

    безготівкова оплата (за деякими винятками) є у всіх країнах Європи.

    В Копенгагені разовий проїзд в міському автобусі  це 36грн, всі мають проїздні і вони різні по зонам,як далеко їздити потрібно. В Дубай 7ма поїздка в метро за день і далі - є безкоштовні, тобто ти виплатив потрібну суму в день, далі катайся собі. В Польщі квиток на автобус/трамвай це 3 злотих = 19,5грн за проїзд, проїздний на місяць від 30злотих - 195грн /м

    В Стамбулі проїзд 4ліри - 35грн

    Але всі ці милі приклади не мають ніякого відношення до Хмельницького, його недоінфраструктури, його недолугих корупційних дебілів-керівників. В Хмельницькому своя недореальність :) Тому порівняння тут суто для побалакати... як і все у Хмельницькому...
  • Alex Star

    "У Хмельницькому вже скоро йтимуть в ногу з часом."

    Що може закуплять автобуси і тролейбуси і приберуть ті поламані бусики з доріг міста ?

    myname reply Alex Star

    Та за що вони придбают їх?

    Алина323 reply myname

    та є за що їх придбати, але народ хаває і спринтери вантажні перероблені а адміністрація міста хаває хабарі за маршрути... і тому, поки всі все хавають, ніяких нових(кращих) автобусів НЕ БУДЕ
  • Olga

    в час пік всі мають проштовхатися до того валідатора ?

    Володимир Путенко reply Olga

    Цей комент самий влучний.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up