Ями по кісточки. Мешканці Тернопільської скаржаться, що дощ “з’їдає” асфальт біля будинку

Ями по кісточки. Мешканці Тернопільської скаржаться,  що дощ “з’їдає” асфальт біля будинку
  • Мешканці будинку №38 на Тернопільській жаліються на дорогу, яка в дощ стає схожою на гірську річку.
  • Кажуть, потік води стікає від проїжджої частини і «вмиває» їхній будинок.
  • Багато років люди мовчки ходили через дощову річку і ями, але про проблему заговорили лише зараз. 

 

Мешканці Тернопільської кажуть, в дощову погоду дорога біля їхнього будинку перетворюється на справжню смугу перешкод. Уся вода від проїжджої частини стікає сюди через трубу і змиває весь асфальт. Скаржаться, зливної каналізації тут не облаштували, тому вода застоюється і вимиває ями. Вирішили нарешті звернутися до влади. Поки обмежились петицією.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Lada у Хмельницькому на Automoto.ua.

Ні пройти, ні проїхати 

Будинок розташований навпроти заводу «Новатор», нижче дороги. Люди жаліються, що як тільки дощ, біля будинку пройти неможливо. Доводиться обходити. А мамам з візочками взагалі нереально об’їхати. Всі дощові води стікають через трубу і витікають на дорогу. Після цього весь цей потік несе до будинку. Мешканці кажуть, за багато років ями вимило так, що можна зламати ногу.

Відео дня

- Позамивало, що ями на дорозі. З труби шурує так, що пройти неможливо. Ми тут живемо вже десять років, здається, що цій проблемі так само. От недавно зробили бордюрчик хоч, щоб під дім сюди так не затікало, - розповідає, показуючи рукою на дорогу мешканка будинку Світлана. Жінка якраз «вирулює» візочком на тротуар, аби колесо не потрапило у ямку на дорозі.

Через цю єдину трубу з проїждої частини стікає потік води прямо на дорогу

Збирають підписи

Багато років про цю проблему люди замовчували. Не звертались ні до депутатів, ні до комунальників. Чи то через байдужість, чи то через брак часу. Лише днями вирішили звернутися до влади через електронну петицію. В ній мешканець будинку №38 Андрій Кубасов вказав про те, що турбує його і сусідів. У мерії просить провести ремонт каналізації і системи стічних вод. Звернення чоловік розмістив на сайті 22 серпня. За тиждень воно зібрало поки лише 8 підписів.

- Ми не звертались з цією проблемою, бо знаємо яка зараз фінансова ситуація. Я живу тут років 5, але ця проблема тут 15-20 років точно. Коли на Тернопільській робили дорогу, повністю закатали асфальтом і вирівняли. Всі води чітко почали спадати до люку. Це потік води, спрямований на будинок. В будь-який дощ там пройти нереально. Там проводять латковий ремонт дороги. Але її постійно ж вимиває через ці стічні води, - говорить Андрій Кубасов.

Вся дощова вода стікала далі донизу і через це утворились такі ями і тріщини в асфальті

До ЖЕКу не звертались

Чи передбачалися цього року кошти на ремонт каналізаційної системи за цією адресою ми запитали в управлінні ЖГК. Там повідомили, що про проблему вперше чують, відповідно грошей на це не закладали. 
Раніше будинок 38 на Тернопільській належав ДП “Новатор”. Та пізніше його передали житлово-експлуатаційній конторі “Будівельник”, який обслуговує будинок до сьогодні. За коментарем вирішили звернутись сюди. Начальник ЖКК про ситуацію також не в курсі. Мовляв, від мешканців про проблему не чув.  

- Я не готовий вам поки відповісти. Це треба їхати на місце, бачити і розбиратись. Я дам майстру доручення, щоб він поїхав туди, - прокоментував керівник “Будівельника” Володимир Кухарчук і порадив мешканцям писати звернення до управління житлово-комунального господарства. 


До проблемної ділянки добратись не встигли. Новенький асфальт починається трохи далі

Куди звертатись, якщо у вашому дворі проблеми

  • Управління житлово-комунального господарства (Проскурівська, 1, 65-76-76)
  • ЖЕК №1 (Соборна, 56,  067 383-50-65)
  • ЖЕК №2 (Володимирська,1, 76-52-15)
  • ЖЕК №3 (Молодіжна, 3,  67-41-03 та 098-434-16-27)
  • ЖЕК №5 (Купріна, 61, 64-03-47)
  • ЖЕК №6 (Перемоги, 11/1, 63-13-72)
  • ЖЕК №7 (Панаса Мирного,  31, 77-63-85)
  • ЖКК "Будівельник" (Інститутська, 6, 67-15-13 або 67-15-07)
  • Сайт "Відкрите місто"

Читайте також: Ремонт під’їзду за ваші гроші. Коли ЖЕК дійде до вашого будинку
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up