Вулицями Хмельницького курсує патріотичний тролейбус до Дня незалежності (ФОТО)

Вулицями Хмельницького курсує патріотичний тролейбус до Дня незалежності (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки "Електротрансу" та Миколи Ваврищука
  • Тролейбус оформляли впродовж місяця.

  • Для цього використали роботи художниці Катерини Васечко, яка й сама пережила жах окупації.

  • Дізнавайтесь куди заїжджатиме “рогатий” та скільки коштуватиме проїзд. 

Жовтий тролейбус, по боках — миловидне дівоче обличчя з голубим волоссям та колосками пшениці. Поруч летять голуби. Теж саме обличчя, але вже з посивілим від горя волоссям на передньому склі “рогатого” та написом “Лише 31”.

На дівчині прикраси — сережки у формі герба України. Більший герб також намальовано по боках тролейбуса. А ще — зображення воїна ЗСУ з дитиною на руках. По всьому транспорті кілька патріотичних висловів. 

Такий символічний патріотичний тролейбус подарувало підприємство “Електротранс” місту на День незалежності. “Рогатий” вже вийшов з депо та курсує вулицями Хмельницького. Конкретного маршруту він не має, але побуває сьогодні у всіх мікрорайонах, аби кожен охочий міг його побачити, розповів vsim.ua директор “Електротрансу” Сергій Бобух. Вартість проїзду по щоденному тарифу. 

Відео дня

Від ідеї до втілення

Тролейбус єдності і віри, як його назвали на підприємстві, створений за кошти спонсорської допомоги. Оформляли “рогатого” впродовж місяця. У тематичному декоруванні тролейбуса використали роботи художниці Катерини Васечко. 

— Катя Васечко — сучасна українська мисткиня, яка створила серію патріотичних малюнків на тему незламності України під час роzzійської агресії; сама пережила жах окупації у місті Ніжин Чернігівської області, — зазначають на підприємстві

Заступниця директора Наталія Свистун додала, що художниці довелось три тижні з донькою просидіти в підвалі. Так родилась серія її патріотичних малюнків, які згодом виставили на сайті Верховної Ради. Саме там їх побачила Наталія Свистун. Далі були перемовини з авторкою та клопітка робота над оформленням, аби 24 серпня “рогатий” вийшов в свій перший рейс. 

Символізм тролейбуса єдності і віри

Реакція хмельничан

Зранку, 24 серпня, вже є перші дописи з реакцією та коментарями містян про патріотичний тролейбус.

— Все буде Україна від “Електротранс”. Вже на вулицях Хмельницького! — написав заступник міського голови Микола Ваврищук. 

Допис виставили й на сторінці підприємства. Хмельничанам задумка прийшла до душі:

Нагадаємо, під час повітряної тривоги громадський транспорт у Хмельницькому не ходитиме. Пасажирів довозитимуть до наступної за графіком зупинки, а сам транспорт прямуватиме за кінцеву. Там чекатиме до “відбою”. Читайте подробиці у матеріалі Громадський транспорт під час тривоги у Хмельницькому не ходитиме

Також з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронні проїзні. Містян просять завчасно придбати електронні квитки – транспортні картки чорного кольору. Вже з 25 серпня буде можливість їх поповнити на вересень. Ціни та деталі читайте за посиланням. 

До слова, комунальне підприємство «Електротранс» хоче купити вживані тролейбуси марки «Skoda». Планує на це витратити 125 тисяч євро або майже 4,7 мільйона гривень. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up