Хто може безкоштовно їздити в громадському транспорті Хмельницького

Хто може безкоштовно їздити в громадському транспорті Хмельницького
Фото з архіву редакції
  • В безкоштовному проїзді минулого тижня відмовили члену формування «Авангард».

  • Законом пільги для цієї категорії пасажирів не передбачені.

  • Дізнавайтеся, хто має право їздити безкоштовно.

Бійця хмельницького «Авангарду», який є добровольчим формуванням територіальної громади, відмовилися безкоштовно перевозити в автобусі №21. Про це сам Юрій Нестеренко написав у своєму Facebook. В дописі він розповів, що зазвичай їздив в автобусі, пред’являючи посвідчення члена «Авангарду». Кондуктори гроші за проїзд у нього не брали, але останнього разу возити безкоштовно відмовилися.

Як з’ясувалося, члени добровольчих формувань територіальних громад не належать до пільгових категорій громадян, яким гарантований безкоштовний проїзд. Про це журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук. Хоч міська влада й рекомендувала приватним перевізникам не брати гроші за проїзд з бійців «Авангарду», юридичного обов’язку у них щодо цього немає.

Тим часом пільги на проїзд у Хмельницькому мають такі категорії населення:

Відео дня

Така інформація розміщена на сайті Хмельницької міської ради. При цьому варто зазначити, що у тролейбусах безкоштовно можуть їздити тільки мешканці Хмельницької ОТГ, які мають пільгову проїзну картку. Її потрібно валідувати під час кожної поїздки. В автобусах право пільгового проїзду надається в межах визначеної міськрадою кількості пільгових місць.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • PutnickFree

    Дмитре, а можна з цього місця "В автобусах право пільгового проїзду надається в межах визначеної міськрадою кількості пільгових місць" детальніше? Тобто третій - зайвий йде пішки, або платить?
  • Читач14

    Донори крові мають право на пільговий проїзд?
  • Читач85

    Цікаво,чому пільгова карта дитини з багатодітної родини не діє в тролейбусі?((

keyboard_arrow_up