Якою має бути вартість проїзду в Хмельницькому? (ГОЛОСУВАННЯ)

Якою має бути вартість проїзду в Хмельницькому? (ГОЛОСУВАННЯ)
Ілюстративне фото
  • Підвищення тарифів місті планувалося 1 січня 2021 року.

  • Це мало бути пов’язано з запуском «Електронного квитка».

  • Однак із цим встигають, тому відклали й зростання вартості проїзду.

Тарифи на проїзд у громадському транспорті Хмельницького будуть підвищені. Коли це станеться, наразі невідомо, як і невідома нова вартість проїзду в тролейбусах та автобусах. Міський голова Олександр Симчишин під час брифінгу розповів, що хмельницькі перевізники протягом останніх двох років кілька разів зверталися з проханням підвищити тарифи.

Підприємства надали розрахунки, згідно з якими вартість проїзду в автобусах має складати 8, 9 або 10 гривень залежно від маршруту. Економічні обґрунтування зараз вивчає управління економіки. Воно має надати пропозиції щодо того, якими все ж таки мають бути тарифи.

Міський голова також сказав, що тарифи можна було би зберегти на поточному рівні, якби не карантин. Через це транспорт перевозить значно менше пасажирів, аніж може перевозити. Особливо це стосується великогабаритних автобусів та тролейбусів. Так, в тролейбусах раніше можна було перевозити 80-100 пасажирів, зараз — максимум 31.

Відео дня

— Це все лягає додатково на міський бюджет. Ми 118 мільйонів гривень віддали на перевезення пільгових категорій, плюс 30 мільйонів гривень віддали на фінансовому підтримку нашого «Електротрансу», і ще 12 — на перевезення пільгових категорій автобусним перевізникам. І це все одно лягає на плечі платників податків. Просто ми платимо, умовно кажучи, з іншої кишені, ту реальну вартість перевезення, яка на сьогодні є, — сказав міський голова.

За словами Олександра Симчишина, раніше підвищення вартості проїзду планувалося 1 січня 2021 року разом із запуском «Електронного квитка». Втім, систему в цей день планується лише для пільговиків у тролейбусах. Точно відомо, що тариф на проїзд з «Електронним квитком» буде меншою, аніж при готівковій оплаті.

Зараз вартість проїзду в тролейбусі складає 3,5 гривні, в автобусі — 5 гривень до 20:00 та 6 гривень після 20:00. Як ви вважаєте, якою має бути вартість проїзду в громадському транспорті? Беріть участь у голосуванні та пишіть коментарі.

Опитування

Якою має бути вартість проїзду в тролейбусі?

Опитування

Якою має бути вартість проїзду в автобусі?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (187)
  • Василь Заболотний

    Не судіть пенсіонерів,самі невдовзі такими станете!

    Филип Бедросович reply Василь Заболотний

    за теперішніх пенсів ніхто вже наглішим не буде. то пережиток совка, наглі, хамовиті і всі їм "должні". накер пенсію з громадського транспорту, хай на таксі розїжджають
  • Таня Михайлюк

    Доречі згідна і 5гривень за "рогатого" платити аби транспорт,зарплатня водія та кондуктора, розклад руху були в нормі! (навіть більше 5грн згідна)
  • Таня Михайлюк

    Дітям безкоштовно.
    А пенсіонерам або час(з і до якоїсь години але точно не зранку коли працюючим потрібно до роботи добратись) або взагалі 10 пільгових поїздок! Не ма чого їхати на ринок в ранці бо треба 200грам сиру киці купити!
    Всі їх мають поважати але Вибачте від них поваги 000000
  • Іван Іванов

    Доходи громадян вже збільшені! Це видно по кількості автомобілів (кругом корки, за кермом школота їздить і малолетки), а проїзд у громадському транспорті потрібно збільшити до 10 грн. Ми хочемо їздити в комфортних умовах, а без збільшення вартості проїзду цього не буде! Прикладів багато! І Європі вартість проїзду в 20 разів більше!

    Anna Blonska reply Іван Іванов

    Школота за рулём за рахунок батьків, які батрачать в Польщі або на базарі... Але це не показник фінансового благополуччя громадян...

    Лесовой К. reply Іван Іванов

    " Автобусные перевозки... пассажиры этого вида транспорта оплачивают только 60% всех затрат. Лондонское метро... –ему необходима 25-процентная поддержка...железнодорожные перевозки –субсидии составляют 44% от общих затрат" - это Британия. У остальных не лучше. Про доходы здесь и там - вообще смех...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up