Де маршрутка і коли вона буде: хмельничани зможуть стежити за транспортом онлайн

Де маршрутка і коли вона буде: хмельничани зможуть стежити за транспортом онлайн
  • В міській раді визначилися з фірмою, у якої перевізники закуплять GPS-навігатори.
  • Житомирське ТОВ “Дозор Україна” створить єдиний диспетчерський центр при управлінні транспорту.
  • Хмельничани зможуть слідкувати за автобусами і маршрутками онлайн, а за відхилення від графіку перевізників штрафуватимуть.

До кінця року хмельницькі перевізники, у яких не весь транспорт був оснащений GPS-навігаторами, мають їх закупити. Це дасть змогу контролювати рух автобусів та маршруток. Таку вимогу міська рада прописувала в умовах нового конкурсу для перевізників. Вже провели конкурс і обрали фірму, в якої придбають обладнання. Переможцем стало житомирське ТОВ “Дозор Україна”. Вони обслуговують транспорт в десяти містах України.

ТОВ “Дозор Україна” працює у десятьох містах. Це Біла Церква, Житомир, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Конотоп, Коростень, Миргород, Рівне, Ужгород і Чернігів. Щоб подивитись, як працює система GPS-моніторингу, треба скачати мобільний додаток Dozor City у Play Маркет або AppStore.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

- Вартість одного GPS-навігатора буде 2744 гривні. За обслуговування доведеться платити по 120 гривень на місяць, - розповідає заступник міського голови Андрій Бондаренко. - В тих, в кого є GPS-навігатори, "Дозор Україна" готова їх перепрошити. 

Відео дня

Для того, аби контролювати громадський транспорт у місті, створять єдиний диспетчерський центр при управлінні транспорту. Хмельничани зможуть слідкувати за графіком та прибуттям автобусів і маршруток у режимі онлайн або через мобільний додаток.

- Житомирська фірма встановить у місті 5 “розумних” зупинок, де буде електронне табло з графіком руху, можливість підзарядити телефон, wifi. Також вони встановлять по місту 10 електронних табло, на яких висвічуватиметься прибуття найближчого транспорту, - пояснює Андрій Бондаренко.

З 1 січня на маршрути виїдуть старі і нові перевізники. На той час у їхньому транспорту вже мають бути встановлені GPS-навігатори. Якщо автобуси і маршрутки будуть курсувати із запізненнями, то система буде фіксувати такі порушення. Також буде видно, якщо водій з'їжджатиме з рейсу. За порушення перевізників будуть штрафувати або навіть розривати договір, запевняє профільний заступник. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анна Островська

    і навіть 21 і 22 їздитиме у вихідні)
  • Natalya Larina

    И даже в Ружичну после 21.00 будут ездить по графику??!!! Ой ли..... Какая же радость нас всех ждёт....

    Elena Mikolyuk reply Natalya Larina

    Та хоч не після 21.00, хоч би ПО ГРАФІКУ!
  • Sasha Emelchuk

    "........Також вони встановлять по місту 10 електронних табло, на яких висвічуватиметься прибуття найближчого транспорту......."

    А это мне нравится ! Только их должно быть больше .
  • Тонер Плюс

    Объявлялки остановок сильно в маршрутках помогли? А тоже бабла там нормально попиляли...
    Хрень это.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up