Змінили порядок отримання водійського посвідчення: що варто знати

Змінили порядок отримання водійського посвідчення: що варто знати
Ілюстративне фото
  • Проходженняя навчання та іспитів для отримання прав змінилося.

  • Як саме?

В Україні оновили правила отримання водійських прав. Про це сьогодні, 7 серпня, під час пресконференції розповів начальник регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області Володимир Степанов. За його словами, зміни набули чинності 1 серпня.

Зокрема, для майбутніх водіїв подовжили мінімальний термін перездачі теоретичного та практичного іспитів. Замість п’яти календарних днів він тепер складає десять. На думку Володимира Степанова, це даватиме більше часу на підготовку.

Крім того, тепер не обмежуватимуть кількість спроб здати практичну частину. Раніше це можна було робити тричі, а після третьої невдалої спроби потрібно було повторно проходити практичну підготовку. Однак у будь-якому випадку скласти практичний іспит потрібно протягом двох років після завершення практичної підготовки. За словами Володимира Степанова, це усуне фактор хвилювання на третій спробі та зменшить корупційні ризики. Надалі, від 29 жовтня цього року, також дозволятиметься самостійно готуватися до теоретичного іспиту, а не тільки в автошколі, як зараз

Відео дня

Таким чином у майбутньому порядок отримання водійських прав буде таким:

Володимир Степанов нагадав, що теоретичну та практичну підготовки можна проходити в різних автошколах. Так само й здавати теоретичний та практичний іспити у різних сервісних центрах.

Незмінними наразі також залишаються критерії оцінювання успішності кандидата у водії:

— Теоретичний іспит вважається не складеним, якщо людина допустила більше двох помилок при наданні відповідей, а практичний іспит вважається не складеним, якщо людина допустила більше трьох типових помилок, створила ситуацію, що викликала необхідність в екзаменатора або інструктора навчального закладу втрутитися в управління транспортним засобом для запобігання аварійної ситуації або ДТП, а також коли кандидат у водії відмовився виконати вправу практичного іспиту, крім випадків, коли команда екзаменатора може призвести до аварійної ситуації або порушення правил ПДР або ДТП.

Нагадаємо, що раніше в Україні скасували обов’язкову технічну експертизу при перереєстрації авто. Виключення складає лише перша в Україні реєстрація вживаної машини, ввезеної з-за кордону. Можливість провести добровільну експертизу залишається. Більше про це можна дізнатися з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Saha Svins

    Стане трошки дорощий

keyboard_arrow_up