З’явився мобільний додаток «Електронного квитка»: як користуватися

З’явився мобільний додаток «Електронного квитка»: як користуватися
  • Офіційної презентації додатка ще не було, але він вже працює.

  • Ми перевірили його та пропонуємо вам ознайомитися з можливостями.

Для мешканців Хмельницького вже доступний для завантаження й використання мобільний додаток «Електронного квитка». Він має назву «7pik». Наразі у міськраді не робили його офіційної презентації. Раніше заступник міського голови Микола Варвищук розповідав журналістам vsim.ua, що про додаток планують розповісти, найімовірніше, цього тижня.

А поки в міськраді готують презентацію, ми протестували додаток та пропонуємо вам ознайомитися з його функціями.

Що відомо про додаток?

Програма доступна для завантаження в «Google Play» та «App Store». Розмір завантаження складає 28 та 21,2 мегабайта відповідно. Розробником є компанія «Huspi». Її штаб-квартира розташована у Жешуві, офіс розробників у Києві, а представництво — у Нью-Йорку.

Відео дня
Сторінка додатка в «Google Play» та форма авторизації

Як зареєструватися?

Для реєстрації потрібно ввести персональні дані: ім’я, прізвище, номер телефону, адресу електронної пошти. Крім того, потрібно вигадати пароль. Після введення цієї інформації на електронну пошту приходить п’ятизначний код, який потрібно ввести в додатку.

Форма реєстрації

У відгуках про додаток в «Google Play» користувачі писали, що не можуть зареєструватися, оскільки отримують повідомлення про помилку. Автор цього матеріалу також отримав його, проте після цього зміг увійти, ввівши у формі авторизації адресу електронної пошти та пароль, вказані під час реєстрації. Таким чином на повідомлення про помилку не варто звертати увагу.

Які функції є у додатку?

В програмі є п’ять розділів, перемикатися між якими потрібно з допомогою кнопок внизу екрана. Два з них мають назву «Водій» та «Мешканець». Ніяких доступних функцій у них зараз немає, а є лише однаковий текст — «Незабаром! Сторінка у розробці, слідкуйте за оновленнями».

В описі додатка вказано, які саме функції будуть доступні. Для водіїв — оплата послуг паркування, а для мешканців — доступ до рахунків всіх постачальників комунальних послуг.

Тепер перейдемо до розділів, які вже працюють — «Пасажир», «Інше» та розділ з одноразовими проїзними квитками. В розділі «Пасажир» є підрозділи «QR-квитки» та «Транспортна картка».

Підрозділи «QR-квитки» та «Транспортна картка»

«QR-квитки». Тут можна придбати одноразові квитки з QR-кодами вартістю 3,5, 5 та 6 гривень. Доступна кількість — від 1 до 32 квитків кожного виду за один раз. При виборі кількості та виду вказується сума до сплати. На сторінці зазначено, що QR-квиток дійсний протягом 15 днів з моменту оплати. Як ми вже писали раніше, для оплати проїзду QR-код потрібно сканувати валідатором. Це можна робити з екрана смартфона.

«Транспортна картка». Тут можна додати придбану в кіосках транспортну картку, ввівши довільну назву, номер та пін-код. Після додавання її можна поповнювати, а також переглядати баланс. Доступна також інформація про поповнення та списання грошей з картки, а також можливість її перейменувати та заблокувати.

Меню проїзної картки

Розділ «Інше» містить три функції — перегляд особистих даних, зміна пароля та вихід з додатка. Змінити особисті дані неможливо. Придбані одноразові квитки відображаються в окремому розділі, який відкривається при натисканні на кнопку у вигляді QR-коду.

Зробити оплату в додатку можна трьома способами — з допомогою платіжної картки, «Google Pay» та «Київстар Смарт-гроші». Ми перевірили два способи оплати — карткою та «Google Pay». Останній з них наразі не працює. Сума поповнення картки має бути більшою за одну гривню та кратною одній гривні, тобто без копійок.

Результати спроб поповнити картку з допомогою «Google Pay» та банківської картки

Як «Електронний квиток» пов’язаний зі зростанням вартості проїзду?

Раніше ми вже розповідали вам про те, що Хмельницькому планують підвищити вартість проїзду. Пропонують встановити такі тарифи на разові поїздки:

Безготівковим вважається розрахунок з допомогою транспортної картки та одноразовим квитком з QR-кодом. Саме цими методами оплати проїзду можна користуватися з допомогою додатку «7pik».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Алла Марценюк

    Він не працює, не можна зайти в додаток.
  • Валерій Герасимович

    7 пік не працює,не можна поповнити свій бо рахунок.
  • Lana Гицу

    Зареєструватися не можливо, коли водиш пароль, пише що не коректний, чому?
  • Адмін Адмін

    Чому дія одноразового квитка обмежена 15 днями?

keyboard_arrow_up