Добірка україномовних YouTube-каналів для наймолодших

Добірка україномовних YouTube-каналів для наймолодших
  • Добірка розрахована на малюків від 0 до 4 років.

  • В переліку — 10 розвиваючих каналів солов’їною.

 

Мультики та відео стали невід’ємною частиною життя сучасних дітей. Це хороший спосіб їх відволікти, зайняти або «розв’язати» руки батькам. Вони, звісно, не компенсують живої взаємодії та комунікації, проте, за обдуманого використання, стануть непоганими помічниками батькам.

Однак, більшість цікавого контенту на YouTube створено або перекладено російською. Саме через війну з рф частка російської мови в суспільстві знано знизилася. Багато людей переходять на солов'їну в побуті та в соцмережах. Тож і не дивно, що дітей також хочеться привчити до української мови, навіть під час перегляду відео.

Психолог Анна Романик каже, з лютого кількість запитів про те, що хотілося б чимось замінити російськомовний контент для дошкільнят в YouTube росте в геометричній прогресії. Тож жінка підібрала канали із україномовним контентом. Контент розрахований на дітвору від 0 до 4+ років. 

Відео дня

ТОП-10 каналів для найменших малюків солов’їною: 

1. Дзиґа мала.

Канал із наповненням, яке буде цікавим не лише найменшим. Музика, цікаві факти, повчальні розповіді, пісеньки, загадки та багато інших корисних відео. 

2. Ладоньки-ладоньки.

Найбільш улюблені відео всіх дітлахів: тварини, овочі, фрукти, абетка. Навчальні та розвиваючі відео, яскраві та позитивні ілюстрації. 

3. З любов’ю до дітей.

Канал з великою аудиторією і великою кількістю відео для перегляду. Цей, мабуть, мамам найвідоміший з усіх. Тут сила-силенна дитячих пісеньок та колискових. 

4. Вередулька TV.

Відео не менш улюблених тем з професіями, транспортом та іншими пізнавальними темами. Багато відео створені на основі додатків. Відповідно, якщо малюкам сподобається — можна завантажити додаток і гратися разом.

5. 44 Cats 

Мультсеріал про кошенят, караоке-пісеньки, цікаві уроки та пізнавальний контент.

6. HeyKids.

Дитячі пісеньки, які супроводжуються яскравою анімацією.

7. Янко Гортало.

Веселі мультики та пізнавальні відеосюжети для діточок (пісеньки, віршики, руханки, відеопрезентації, абетки, уроки). Навчальні відео українською мовою на дитячому каналі. 

8. Казкарик.

Для любителів тракторців. Тут короткі та пізнавальні історії втілені у формі мультиків про доброго та веселого синього тракторця. 

9. Ukranimaua.

Колекція мультиків українських кіностудій «КиївНаукФільм» та «УкрАнімаФільм» з 1961 року. До речі, тут є всіма улюблені “Козаки”, новий “Бабай” та безліч інших мультиків. 

10. Novator film.

Для любителів «пластилінових» мультиків. Тут сила-силенна розвиваючих мультфільмів про свою країну, які виховують в дітях патріотизм та пояснюють історію для найменших. 

Бонус. НУМО! – дитячий садочок онлайн 

Чудова ініціатива UNICEF Ukraine: Кожний випуск (їх вже близько сотні) має розвивальну, розважальну та рухову частини. Для діток, яким енциклопедійні речі ще важкувато сприймати, а ось читання казок вголос та руханки дуже подобаються. Однак, на каналі не лише мультики, а й багато контенту від UNICEF. 

Ця добірка хоч і для наймолодших, та її можна дивитися кому завгодно, якщо в дитини є бажанная. Згодом підберемо для вас ще канали для дошколяриків та школяриків, а також підлітків. 

А які українські канали дивиться ваша малеча? Діліться посиланнями в коментарях

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Stop Time Studio

    Розвиваючий телеканал Наш малюк ツ для діточок з цікавим та корисним контентом

    👇👇👇

    https://www.youtube.com/@NashMalyuk

keyboard_arrow_up