“Наш солдат Джейн”: дівчинка Фаїна продає кекси, щоб зібрати на пікап для снайперів

“Наш солдат Джейн”: дівчинка Фаїна продає кекси, щоб зібрати на пікап для снайперів
Тут і далі фото зі сторінки Штабу допомоги ЗСУ міста Нетішин
  • Фаїна з мамою — самі переселенці.

  • Вони печуть смаколики, дівчинка продає їх біля місцевого готелю. 

  • А всі зароблені кошти віддає в штаб допомоги воїнам — на пікап. 

Дітвора Хмельниччини не перестає дивувати своїм оптимізмом та жагою до перемоги наших Збройних Сил. Ми вже розповідали вам дивовижні історії, як дітлахи організовують блок-пости, продають солодощі та патріотичну символіку, рвуть черешні, аби виторгувати будь-яку суму в допомогу нашим воїнам. Всі до копійки гроші юні хмельничани віддають волонтерам, які купують необхідний одяг чи спорядження для українських захисників. 

Ця історія про маленьку переселенку Фаїну Гусарову торкає до сліз. Дівчинка з мамою знайшла прихисток у Нетішині на Шепетівщині. Як переселенці, вони отримують допомогу харчами. Отримавши черговий харчовий набір, Фаїна побачила серед інших продуктів борошно. Вона запропонувала мамі зробити випічку, а сама визвалась її продавати поруч з місцевим готелем. Цю історію розповіли в нетішинському Штабі допомоги ЗСУ

Відео дня

— Кажу їй (мамі — авт.) печи кекси, а я буду продавати біля готелю “Горинь”, а гроші підуть на ЗСУ, щоб швидше війна закінчилась. Мама казала, що кекси напевно залишаться, — на емоціях розповіла дівчинка, завітавши до Штабу. — А я знаєте, так гукала, так гукала і просила купити, що аж червона вся була!!! І люди, вони підходили і купляли, а деякі просто давали гроші на ЗСУ. І я все, все продала.

Того дня Фаїна наторгувала 2 185 гривень. І одразу ж всі занесла до Штабу, навіть не рахуючи заробіток. Наводимо вам уривок розмови дівчинки та волонтерки:

В: То скільки вторгувала? 

Ф: Не знаю, думаю десь 900 гривень.

(рахують) 

В: 2185 гривень.

Ф: Вав!!!!! Ого!!! А вони підуть на спільний збір на пікап?🛻

В: Так!!! 

Ф: Супер!!! Я дуже рада!!! Я вам ще допоможу!

Волонтери зізнаються, ця дівчинка — генератор позитиву.

Вона наш "солдат Джейн" — її енергія, запал, заряджають та мотивують, дають впевненість, що ти працюєш заради спільної Перемоги. І вона обов'язково настане, головне не опускати руки, — додають в Штабі. 

А місцеві в захваті від такої ініціативи дівчинки:

 

Кошти за бажанням дівчинки доклали до збору на пікап для снайперів 53-ї окремої механізованої бригади. В ній служить нетішинець Анжей Васьо. Ціна питання, кажуть в Штабі, 6 000 євро, в перерахунку на гривні це приблизно 240 000 гривень. 

— Для того щоб вбивати наших ворогів дуже-дуже потрібен пікап. Кожен з нас воїн на своєму полі бою, і ваша допомога наближує Перемогу. Сума велика, але навіть гривня має велике значення. Бо разом ми сила, — закликають в Штабі допомоги ЗСУ. 

Допомогти наблизити перемогу та придбати пікап можна за реквізитами:

  • 4149 4991 4282 4943 
  • Вербицька Марія

Або ж особисто принести чи передати в Штаб допомоги ЗСУ, місто Нетішин, вулиця Незалежності, 31.

 

Нагадаємо вам історії маленьких хмельничан, які волонтерять для наших військових. Вони виготовляють патріотичні сувеніри, роблять блок-пости та малюють картини, аби наблизити нашу перемогу. Детальніше про юних патріотів можна прочитати у матеріалах:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ярослав Сатановський

    Молодці ми з вами ЗСУ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Ксюша Бойко

    Дякуємо милі хай вас Бог Береже.
  • Надія Скриник

    Мирного та щасливого дитинства тобі красунечко.
  • PutnickFree

    На таких людях тримається Україна.

    Справжня мама знає як виховувати свою доньку.

    А деяких переселенців не хочеться навіть згадувати, здорові чоловіки разом з сім'ями вирішили відпочити на Поділлі і вважають що їм "западяни" щось винні і допомога мала і житло не з євроремонтом і речі не модні і годують погано.

    Пробачте, не хочу образити тих, хто дійсно попав у скрутне становище.

    Ще раз хочеться подякувати дівчинці і її мамі, разом переможемо і все відбудуємо!

keyboard_arrow_up