На Озерній хочуть збудувати три нові дороги. Коли і де саме? (КАРТА)

На Озерній хочуть збудувати три нові дороги. Коли і де саме? (КАРТА)
Скріншот з Карт Google
  • Фірма-підрядник підготує документацію для будівництва вулиці Гетьманської та проїздів до неї.

Управління капітального будівництва Хмельницької міськради замовило проєкти будівництва трьох доріг у мікрорайоні Озерна. Це вулиця Гетьманська, а також два проїзди до неї. Три договори на кожен з об’єктів уклали з ТОВ «Будівництво Поділля». Проєктно-кошторисна документація обійдеться у майже 2,2 мільйона гривень.

Юридично вулицю Гетьманську створили рішення міської ради 2018 року. Генеральний план Хмельницького передбачає її пролягання від перехрестя Панаса Мирного та Залізняка (біля озера) до Старокостянтинівського шосе.

Фактично вулиця Гетьманська існує у вигляді переважно ґрунтової дороги, яка пролягає від вулиці Панаса Мирного повз котеджне містечко «Квартальчик» у бік масиву Перший парковий, а звідти — до Старокостянтинівського шосе біля заправки «WOG». Проїзд до Гетьманської від вулиці Січових стрільців має початися між комплексом «Urban street» та ЖК «Grand Royal», а далі прямувати повз Перший парковий. На це вказує простір між земельними ділянками на кадастровій карті.

Відео дня

Ще один проїзд, на який замовили документацію, має пролягти до вулиці Гетьманської між двома земельними ділянками. Вони мають адреси Старокостянтинівське шосе, 2/1Г, та Січових стрільців, 8-А. Друга ділянка зарезервована під будівництво ліцею.

Саме з цим і пов’язана необхідність виготовлення проєкту на будівництво вулиці Гетьманської та проїздів до неї. Про це журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук. За його словами, зараз триває проєктування ліцею. Аби цей процес завершити, потрібно з’ясувати, як саме поряд із ним пролягатимуть дороги. Мало того, проєктну документацію на них поки не будуть замовляти до кінця.

— Початок будівництва доріг зараз взагалі не розглядається. Це робиться для того, аби мати змогу робити розвідувальні та підготовчі роботи. Про якийсь старт будівництва або саме будівництво взагалі ні на сьогодні, ні на наступний рік мова не йде і йти не може. Це для того, аби ми могли спланувати ліцей, тому що ліцей в стадії проєкту і для того, щоб ми могли його завести, потрібно зрозуміти, як пройдуть дороги, — розповів Микола Ваврищук.

Нагадаємо, що проєкт будівництва ліцею на Січових стрільців, 8-А, управління капітального будівництва міськради замовило у серпні минулого року. Технічним завданням передбачено, що школа має вміщати щонайменше 1440 учнів та містити принаймні 48 класів. Окрім власне закладу освіти, на території повинні бути автостоянка, трансформаторна підстанція, спортивні та спортивно-ігрові майданчики, футбольне поле і скейт-парк. Термін експлуатації повинен складати 100 років.

Договір на виготовлення документації уклали з приватним виробничо-комерційним підприємством «Буд - Контур» на суму у понад 6,2 мільйона гривень. Спершу терміном виконання було 1 березня 2023 року, але його кілька продовжували, і станом на зараз це 31 жовтня 2023 року. Такі дані є у системі «Prozorro».

Додамо також, що поки що востаннє у Хмельницькому новозбудовану вулицю здавали в експлуатацію у листопаді 2021 року. Це була вулиця Мельникова у мікрорайоні Виставка, а точніше її перша черга з запланованих чотирьох. Більше про цю подію ви можете дізнатися з окремого матеріалу.

Карта орієнтовного розташування майбутньої вулиці Гетьманської (червоний колір), проїздів до неї (синій колір) та земельної ділянки, де заплановане будівництво ліцею (жовтий колір).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Віталій Геннадійович

    Є за що
  • Lyubov Fediv

    Гроші на ЗСУ!!!
  • Ludmila Zamriy

    Які дороги, кошти на ЗСУ!!! Стільки потрібно автомобілів, дронів- це необхідне щоб зберегти життя нашим військовим на 0, Слава ЗСУ!
  • Руслан Супрун

    Тільки після війни кошти для ЗСУ Слава Україні Героям Слава!!!!

    Oleh Shmel reply Руслан Супрун

    Руслан Супрун ти це саші скажи))

keyboard_arrow_up