Хмельницький перевізник хоче віддати під забудову земельну ділянку в центрі міста

Хмельницький перевізник хоче віддати під забудову земельну ділянку в центрі міста
  • Ділянка розташована на березі Південного Бугу біля ЖК «Paradise».

  • Користувач хоче змінити її цільове призначення та віддати під забудову.

У центрі Хмельницького на березі Південного Бугу розташована виробнича база двох перевізників. Земельна ділянка має площу 1,32 гектара. Її планують віддати під забудову. Розповідаємо, що нам вдалося дізнатися.

Що відомо про ділянку

Земельна ділянка розташована у центрі Хмельницького на березі Південного Бугу. Її площа складає 1,32 гектара, адреса — Староміська, 1. Поряд розташований житловий комплекс «Paradise».

Ділянка перебуває у комунальній власності, її цільове призначення — «Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства — під автотранспортне підприємство». Такі дані є в публічній кадастровій карті. Користувачем ділянки є ПАТ «Хмельницьке автотранспортне підприємство 16806». Також тут зареєстроване ТОВ «Хмельницьке таксі». Такі дані розміщені на сайті «YouControl».

Відео дня
Розташування ділянки на кадастровій карті

Які плани має «Хмельницьке АТП 16806»

19 лютого 2020 року у міськраді розглядали звернення «Хмельницького АТП 16806», в якому фірма просила отримати дозвіл на розробку проєкту землеустрою  щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення. Новим призначенням мало би стати «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури — землі житлової та громадської забудови».

Як ідеться у протоколі земельної комісії, на ній виступив на той час директор департаменту архітектури Олександр Чорнієвич. Він зазначив, що у цій зоні будівництво багатоквартирних житлових будинків не передбачене. Крім того, частина ділянки належить до прибережно-захисної смуги Південного Бугу. Депутати міськради вирішили відкласти питання на довивчення, а також рекомендувати заявнику, тобто «Хмельницькому АТП 16806», надати детальний план забудови ділянки з урахуванням всіх будівельних норм та прибережно-захисної смуги.

21 квітня 2021 року міська рада таки надала «Хмельницькому АТП 16806» дозвіл на розробку проєкту землеустрою. Про це йдеться у її рішенні, опублікованому на офіційному сайті. Тепер же підприємство просить цей проєкт затвердити. Питання розглядатимуть на депутатській комісії завтра, 18 серпня. Для схвалення воно має бути винесене на розгляд сесії.

Обидва транспортних підприємства, зареєстрованих на Староміській, 1, планується перемістити. Про це журналістам vsim.ua розповів директор «Хмельницького АТП 16806» Олександр Мороз. Нове розташування — Вінницьке шосе, 6. Містобудівних умов та обмежень підприємство поки не отримувало.

Що відомо про «Хмельницьке АТП 16806»

Підприємство зареєстроване у січні 1996 року. Його статутний капітал складає 689 214 гривні. Основний вид діяльності — «Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення». Керівником є Олександр Мороз, а кінцевим власником — Валентина Мороз. Підприємство має три об’єкти нерухомості, два з яких — на Староміській, 1. Адреса іншого об’єкта не вказана.

Що відомо про «Хмельницьке таксі»

Підприємство зареєстроване у січні 2002 року. Статутний капітал складає 6 000 000 гривень, основний вид діяльності — «Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення». Директором та кінцевим власником є Андрій Проказюк. Серед засновників — ПАТ «Хмельницьке АТП 16806» та ТОВ «Техінсервіс 777». Останнє зареєстроване за вже згаданою адресою — Вінницьке шосе, 6.

У власності підприємства три об’єкти нерухомості — два на Староміській, 1, та один на Трудовій, 4. В користуванні компанія має 108 транспортних засобів та 16 у власності. У Хмельницькому фірма обслуговує 12 автобусних маршрутів — №11, 12, 25, 25А, 29, 29А, 30, 36, 38, 40, 49 та 49А.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Митя Карамазофф

    Сколько стоит?
  • Andrey Trubayenko

    Дiлянка приватна, хто взагалi буде людей питати?
  • Олена Петрівна Н.

    Зверніть увагу !!!

    Для чого поспіхом була зроблена набережна, яка зараз вже розлазиться зі всіх сторін - якщо є зроблена набережна, то на ній можна будувати і т.д.

    Тепер звернемо ще увагу, а чия то земля у того перевізника ???
    А чи не буде те будівництво перешкоджати людям доступ ло річки ???

    Багато питань і не можна мовчати !!!!!

    Відкривайте люди очі і знімайте спагетті СемчишКо з вух !!!!

    Це грабунок нашого майна і власності !!!!!
  • Татьяна Шаргун

    Зробіть парковку, бо немає де біля парку встати в хорошу погоду. Та що біля чортового колеса замала

keyboard_arrow_up