Ажіотаж на хліб після обстрілу: яка ситуація в Хмельницькому і що буде з цінами

Ажіотаж на хліб після обстрілу: яка ситуація в Хмельницькому і що буде з цінами
  • Хмельничани кинулись за хлібом так само, як в перші дні повномасштабної війни.
  • Залишившись без світла, люди купували по 2-3 буханки в одні руки.
  • Яка ситуація з хлібом зараз, чи вистачає на полицях і коли очікувати подорожчання?

10 жовтня хмельничани запам'ятають надовго. Саме цього дня наше місто вдруге обстріляли окупанти. Через ракетні удари по об’єкту критичної інфраструктури Хмельницький тимчасово залишився без електропостачання. Деякі мешканці сиділи без світла більше 12 годин. Як і в перші дні повномасштабного вторгнення, хмельничани в паніці побігли купувати товари першої необхідності. З полиць “змітали” і хліб. Яка ситуація у місті зараз, чи вистачає хлібобулочних товарів у магазинах і що каже виробник?

Пані Тамара повертається з магазину на Львівському шосе додому.  У руках несе буханку білого і батон. Каже, вчора двічі ходила до сусідніх магазинів і поверталась з пустими руками. Хліба не було. Яка ситуація зараз?

Станом на 11-ту ранку в продовольчих магазинах на Тернопільській полиці з хлібом повні. Товару вистачає скрізь. До прикладу, у магазині “Ланс-В” не вдалось знайти круглого білого і житнього, які виробляє “Хмельницькхліб”. Натомість на полиці повно нарізного. 

Відео дня
На різаному хлібі вказана сьогоднішня дата виробництва - 11.10

На Львівському шосе усі продовольчі магазині із хлібом. До слова, черг немає. 
Заповнені полиці й у супермаркетах, як “АТБ” чи “Сільпо”. До прикладу, в магазині “BULKA маркет” є хліб на будь-який смак: на житній заквасці, з кунжутом, “Козацький”, з маком, тостерний та ще багато різних. 

Окрім цього, по місту їздить чимало автомобілів, які доставляють хліб від виробників. До речі, виробники станом на 11 жовтня працюють у звичному режимі. Щоправда, ситуація з відключенням електроенергії теж далась взнаки. Про це журналістці “ВСІМ” розповів директор ТОВ “Хмельницькхліб” Валентин Романенко. За його словами, вчора по місту був справжній ажіотаж з хлібом. Наразі ситуація стабілізувалась. 

  • Вчора був ажіотаж. В нас теж не було світла і трохи було накладно. Але потім включили, ми все запустили і відпрацювали. Попри все, ми забезпечили хлібом всі магазини і опрацювали всі заявки. Зараз все стабільно і нема чого хвилюватись. Сьогодні по Хмельницькому і області всі машини розвозять хліб, ми печемо. Проблем немає, - каже Валентин Романюк. 

Загалом підприємство виготовляє щоденно близько 40 тонн продукції. Також виробник прогнозує, що цьогоріч хмельничан чекає чергове здорожчання хлібу. Адже ростуть ціни на сировину й паливно-мастильні матеріали. Як додає Валентин Романюк, подорожчання можливе до кінця цього року. На скільки - спрогнозувати важко. 

  • Цього року можливе здорожчання. Нас запевнили, що газ ще поки притримається в ціні, а от по вартості паливно-мастильних матеріалів - рух є. Подорожчала й інша сировина - маргарин, яйця, борошно. Якщо буде дорожчати вся інша сировина, то звичайно - будемо підіймати ціну, щоб зберігати якось рівень рентабельності підприємства, щоб можна було виплачувати заробітну плату. До речі, заробітну плату ми не зменшили ні на копійку, навіть під час війни, - каже керівник. 

Нагадаємо, востаннє ціну на хліб підіймали у березні і червні. Влітку товар здорожчав орієнтовно на 5%. Наразі виробники не можуть спрогнозувати, на скільки виросте вартість хлібобулочних виробів до кінця цього року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • читач34

    Чого ж вони такі дурні? Скільки того хліба набереш? Нащо паніку наганяти? Перший раз обстріли? Не знаєте,що робити в таких випадках? дикарі!
  • Пётр Никитюк

    Хліба не було вчора через проблеми з електроенергією. До чого тут ажіотаж?!

    Андрей Гришнюк reply Пётр Никитюк

    Ага, спочатку електроенергію вимкнули,потім настало хліба,а вже потім обстріли....

    Якщо Ви не вкурсі,то на ранок хліб випікають з вечора попередньої доби.
  • Max Forosov

    Ну ось давайте не будемо брехати про борошно, борошно навпаки здешевшало, електрика і газ не подорожчали. А ось на хліб вже не йметься підняти ціни тому й наганяють штучний ажіотаж.
  • Юрій Гудок

    Тоалетний папір також весь розкупили)))))

    ЧитачЧитачів reply Юрій Гудок

    А ти би не засрався від цих обстрілів?

keyboard_arrow_up