Борги за комуналку на час війни стягувати заборонено, — Верховна Рада

Борги за комуналку на час війни стягувати заборонено, — Верховна Рада
  • Уряд схвалив законопроект про заборону. "За" проголосували 312 депутатів.
  • Крім того, Рада підтримала законопроект про заборону стягнення кредитних боргів з військових. 

Верховна Рада заборонила на період дії воєнного стану примусово стягувати з фізичних осіб заборгованість за житлово-комунальні послуги. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Таким чином, депутати підтримали законопроект №7531. За прийняття документу в цілому законопроекту проголосували 312 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, зміни передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Відео дня

До слова, це не означає, що підприємства-постачальники не можуть звертатися до суду з позовами про стягнення боргів. Просто виконання таких рішень стане можливим не раніше завершення війни. 

Крім того, 27 липня Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє під час воєнного стану стягувати прострочену кредитну заборгованість з військовослужбовців та членів їхніх родин. Про це також повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Відтак, заборонено стягувати борг по кредиту на період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та впродовж 6 місяців після його завершення з військовослужбовців та членів їх родин. 

Також до такого кола осіб входять:

Друзі, а ви вчасно оплачуєте комуналку? Якщо ні, то з яких причин? Діліться розповідями у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач 007.

    Нафтогаз блядстсво ще то....., постійно приписують якісь борги, і Цей виблядок вітренко отримує в місяць мільйони
  • Луїза Гриб

    То може нікому платити не треба.
  • Руслан Петрук

    А після війни де люди зможуть стільки грошей заробити ??????😡😡😡😡😡
  • Оксана Кравчук

    І після війни теж бо як ті депутати мали бомжовську зарплату то бистро всі кумуналку знизили до ціни як в колишнйому  союзі

keyboard_arrow_up