Чи штрафувати Зеленського за каву? Вирішуватиме Конституційний Суд

Чи штрафувати Зеленського за каву? Вирішуватиме Конституційний Суд
  • На початку червня Володимир Зеленський побував у Хмельницькому.

  • На Проскурівській він зайшов у кав’ярню, за що на нього склали протокол.

  • Судді досі не можуть вирішити, чи можна його за це оштрафувати.

Пройтися вулицями міста, зайти в першу-ліпшу кав’ярню, випити кави чи чаю — зараз для хмельничан це звична справа. Та лише кілька місяців тому все було не так просто. Карантинні обмеження, які запровадили для боротьби з COVID-19, забороняли чимало звичних речей. На початку червня цього року в Хмельницькому заклади громадського харчування, в тому числі кав’ярні, не мали права приймати відвідувачів усередині приміщення.

І саме на початку червня до Хмельницького завітав Президент України Володимир Зеленський. Місць, де він побував, було кілька, і серед них — вулиця Проскурівська. Разом з кількома чиновниками місцевого та державного рівнів Зеленський зайшов до кав’ярні «L’umore». Там вони всі випили кави, не забувши при цьому зробити фото на згадку. Ця світлина невдовзі стала доказом порушення карантинних обмежень у суді.

Судді Хмельницького міськрайонного суду призначили за це покарання для шістьох осіб. Це заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та власник кав’ярні Андрій Мельниченко. Сума штрафу для кожного з них — 17 тисяч гривень.

Відео дня

А от із Зеленським все було не так просто. Суддя Андрій Місінкевич не зміг визначитися, чи може він оштрафувати Зеленського, адже той є недоторканним. Тому суддя зупинив провадження та звернувся за роз’ясненням до Верховного Суду.

І там теж не змогли вирішити, що робити з Зеленським. Про це сьогодні, 18 вересня, повідомила «Українська правда». Верховний Суд звернувся до Конституційного Суду, аби там знайшли вирішення цієї проблеми.

Читайте також: Навіщо Зеленський прилітав на Хмельницьку АЕС (РЕПОРТАЖ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up