Чоловік депутатки з «Команди Симчишина» запропонував 4,8 мільйона за будівлю ресторану в Гречанах

Чоловік депутатки з «Команди Симчишина» запропонував 4,8 мільйона за будівлю ресторану в Гречанах
Фото з системи «Prozorro. Продажі»
  • Приміщення комунальної власності виставили на продаж.

  • Під час аукціону ціна зросла майже вдвічі.

  • Найімовірніше, договір підпишуть з місцевим підприємцем.

Будівлю, де раніше був ресторан «Проскурів», виставили на продаж. Приміщення оцінили у понад 2,5 мільйона гривень. Однак фактично його продадуть майже вдвічі дорожче. Принаймні, такими є результати електронного аукціону, який пройшов у системі «Prozorro. Продажі». Розповідаємо про все детальніше.

Що відомо про будівлю

Приміщення, яке хочуть продати, розташоване на Проскурівського підпілля, 203. Будівля водночас є прибудовою до багатоповерхівки. Приміщення здане в експлуатацію 1990 року. Раніше тут працював ресторан «Проскурів».

Загальна площа приміщення складає 1 026,8 квадратного метра, в тому числі:

Відео дня

Будівля має кілька входів, які розміщені з головного та дворового фасадів. Всередині є санвузли. Наявні комунікації — теплопостачання, електропостачання, водопостачання та каналізація, однак вони частково перебувають у неробочому стані.

Будівля розташована вздовж вулиці Проскурівського підпілля на першій лінії, тобто фасад виходить безпосередньо до вулиці. Неподалік розташована зупинка, навпроти — парк Чекмана.

Хто займав приміщення до виставлення на продаж

Рішення про передачу на приватизацію будівлі міська рада прийняла 14 липня цього року. Раніше приміщення перебувало на балансі Центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання, а до того ним користувалося ТОВ «Ресторан „Проскурів“». Останнє й досі зареєстроване за цією адресою.

За даними системи «YouControl», фірма створена у травні 1998 року. Компанія має КВЕД 56.10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування». Статутний капітал товариства складає 36 200 гривень. Керівником компанії є Іван Павлюк, він також є засновником разом з Євгенією Корецькою та Тетяною Ождар.

Цікаво, що комунальне підприємство по утриманню нежитлових приміщень судилося з ТОВ «Ресторан „Проскурів“» через борги за оренду. Йшлося про суму в 72 495,05 гривні. Господарський суд Хмельницької області прийняв рішення про примусове стягнення. Про це йдеться у рішенні від 25 лютого 2013 року.

За скільки можуть продати будівлю

Управління житлової політики та майна раніше вже намагалося виставити приміщення на продаж. Тоді стартова ціна на аукціоні складала 5 005 650 гривень, однак торги не відбулися.

Цього разу стартова ціна була удвічі меншою — 2 502 825 гривень. Документи на аукціон подали шість учасників, серед яких дві юридичні особи та четверо приватних підприємців. Зрештою перемогу здобув Віталій Вараниця, запропонувавши за будівлю 4 805 100 гривень. Надалі управління житлової політики має укласти з ним договір.

Що відомо про Віталія Вараницю

Віталій Вараниця зареєструвався фізичною особою — підприємцем у грудні 2011 року. Його основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Крім того, раніше він був керівником приватного малого підприємства «Анніка-В». Останнє займається роздрібною торгівлею хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах. Такі дані розміщені у сервісі «YouControl».

Віталій Вараниця є чоловіком депутатки Хмельницької районної ради від «Команди Симчишина» Лесі Герасимчук. Остання також є директором комунальної установи «Агенція розвитку Хмельницького». До місцевих виборів 2020 року Леся Герасимчук була депутаткою Хмельницької міської ради від «Свободи».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Читач31

    Купить, а потім реконструюють, добудувавши поверх чи два, тай буде здавати в оренду, подобово чи погодинно ;),  чи під офєси тіпа різні.

    Або як зараз модно -  гральний бізніс
  • Валентина Леус

    Напевно батьки    назбирали?
  • Антон

    Новачек в этом точно замешан
  • Полина Любовецкая

    Интересно,откуда у него столько денег,никто не хочет спросить?

    Читач31 reply Полина Любовецкая

    Бурячки сапав, свині годував, тай за 10 років наскладав ;)  

    Тим більше що це 1.5к $ на місяць в середньому, але ж були часи, коли було і 3к-4к $ до кінця 2013 року

    ЧитачЧитачів reply Полина Любовецкая

    Що, жаба давить?
    Він з 2011 року фізична особа - підприємець. Такі гроші міг і заробити. А ціна 4,6 тис. за кв.м не така вже й мала за цю рухлядь.

    Людмила Дьяченко reply ЧитачЧитачів

    «Рухлядь» в хорошому місці,куди  підключені всі комунікацііі та є всі дОзволи на функціонування закладу харчування та ще й поруч Центрального парку відпочинку їм.Чекмана.

    Шановний Mark Averin, мабуть ви дось наплутали ?

keyboard_arrow_up