«Либідь Плаза» хоче викупити земельну ділянку за «Дитячим світом»

«Либідь Плаза» хоче викупити земельну ділянку за «Дитячим світом»
«Либідь Плаза» та земельна ділянка, яка може стати її приватною власністю
  • Попередньо дозвіл на це дала профільна комісія міськради.

  • Раніше власники «Либідь Плази» отримали у приватну власність землю, де розташований ТРЦ.

«Либідь Плаза» має намір викупити земельну ділянку, яка розміщена на Проскурівській поряд із «Дитячим світом». На це дала попередній дозвіл профільна депутатська комісія міської ради. «Либідь Плаза» вже є власником земельної ділянки, де розташований торговельний центр. Розповідаємо, що про все це відомо.

Що відомо про ділянку

Земельна ділянка розташована на Проскурівській, 4/3, за торговим центром «Дитячий світ». Її площа складає 1522 квадратних метри. На ній розташовані приміщення для чергових і зберігання інвентарю та автостоянка.

За даними кадастрової карти, цільове призначення ділянки — «Для будівництва й обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови». Вона перебуває у комунальній власності.

Відео дня
Розташування земельної ділянки на кадастровій карті

Як та чому ділянка може опинитися в приватній власності

Спільне звернення щодо викупу землі подали ТОВ «Либідь» та ПП «Кейт-К». Сьогодні, 18 серпня, його розглянули у міській раді. Члени депутатської комісії звернення підтримали. Голова комісії Сергій Болотніков розповів журналістам vsim.ua, що розташовані на земельній ділянці приміщення є власністю підприємств, які подали звернення.

Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів журналістам vsim.ua, що визначити вартість ділянки маю в процесі оцінки. Остаточне рішення щодо викупу прийматимуть на сесії міської ради. Зазначимо, що у власності «Либідь Плази» вже є земельна ділянка, на якій вона розташована, зокрема й громадський простір між ТРЦ та вулицею Подільською.

Як ми вже писали раніше, чинним законодавством передбачена можливість викупу земельної ділянки особою — фізичною чи юридичною — яка є власником розміщеної на ній нерухомості. З урахуванням цього місяць тому міська рада продала знайомим депутата цієї ж таки міської ради частину площі Свободи.

Там розташована родинна ресторація «Піч». Вона належить Сергію Мізеру та Ніні Худецькій. Обоє пов’язані з депутатом від «Батьківщини» Віталієм Худецьким. Земельну ділянку площею 410 квадратних метрів продали за 179 096 гривень.

Що відомо про ТОВ «Либідь»

Компанія зареєстрована у Хмельницькому в травні 2002 року. Основним видом діяльності є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Статутний капітал складає 50 мільйонів гривень. Керівником та засновником є Вадим Антуф’єв. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Об’єкти нерухомості, якими користується ТОВ «Либідь»:

Що відомо про ПП «Кейт-К»

Приватне підприємство зареєстроване у Хмельницькому в грудні 2011 року. Основним видом діяльності є купівля та продаж власного нерухомого майна. Статутний капітал складає 33,814 мільйона гривень. Керівником підприємства є Тамара Сівуліцька, кінцевим власником та засновником — Антон Мельник.

У сервісі «YouControl» зазначено, що фірма користується однією земельною ділянкою, однак будь-які відомості про неї у публічному кадастрі відсутні. Однак нам вдалося з’ясувати, що ця ділянка була розташована на території Лісовогринівецької сільської ради та поділена її рішенням на 35 частин у 2012 році. Зараз на цих ділянках розташоване котеджне містечко «Андора».

Крім того, на ПП «Кейт-К» зареєстровано 46 об’єктів нерухомості, зокрема, приміщення за адресами:

Також на підприємство зареєстровані будинки у Лісовогринівецькій ОТГ, зокрема й в мікрорайоні «Андора».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Viktor Sokolov

    кому нужны эти торговые центры а отдавать городскую землю воровке это вообще абсурд эта земля должна остаться во властности города если находят деньги на флаги значит могут найти деньги и для наших детей и молодежи
  • Viktor Lazorenko

    Ну Оксанка багато накрала то не знає де діти гроші
  • Владимир Вячеславович

    как в розыске владелица была?)) всё?! забыли))

keyboard_arrow_up